Nobody Beats the Drum presenteert indrukwekkende video

“Elke dag leefde ik voor die vijf seconden materiaal die het opleverde”

Erik Zwennes ,

Drie maanden geleden begon Rogier van der Zwaag van Nobody Beats the Drum aan een niet te overzien nieuw videoproject: een geanimeerde clip bij de nieuwe single Grindin’. Bekijk hier het indrukwekkende resultaat. “Je moet een autist zijn om dit te doen.”

“Elke dag leefde ik voor die vijf seconden materiaal die het opleverde”

Drie maanden geleden begon Rogier van der Zwaag van Nobody Beats the Drum aan een niet te overzien nieuw videoproject: een geanimeerde clip bij de nieuwe single Grindin’. Vierhonderd houten blokjes, 4000 foto’s, ruim 30 dagen animeren en veel pijn verder is er een geweldige clip van nog geen drie minuten.

“Je moet een autist zijn om dit te doen, aldus Van der Zwaag. “Het idee was dat ik voor twee weken een kamer van het antikraakpand van Jori zou betrekken. Nu drie maanden later ligt de zooi er nog.” In de clip zien we enkel geanimeerde gekleurde houten blokjes. “De uitdaging was om dat drie minuten boeiend te houden. De clip heeft vrijwel niets gekost, een paar tientjes voor hout en een likje verf. De belichting is amateuristisch. Met piepschuim is het licht weerkaatst op de blokjes.”

“Elke bedenking heb ik weggedrukt. Ik moest dit plan ten uitvoer brengen al wist ik dat het belachelijk veel werk zou worden.” Nobody Beats the Drum heeft er bewust voor gekozen de clip maar mondjesmaat aan vrienden te laten zien. “De release moest iets bijzonders zijn. Ik ben enorm trots en blij dat het voorbij is. Elke dag leefde ik voor die vijf seconden materiaal die het opleverde, het was echt heel zwaar.”

Van der Zwaag zal de clip opsturen naar diverse festivals. “Ik ben heel trots op dit product. Van clipmaken kun je niet leven, wellicht levert het me nog leuke klussen op.” Vandaag zal de clip bij diverse sites en blogs worden aangeboden. Van der Zwaag is benieuwd of rapper Kanye West opnieuw enthousiast zal reageren op de clip. De video bij het nummer The Drum (eveneens door Van der Zwaag) plugde hij op zijn populaire weblog. “We gaan deze video niet bewust naar hem sturen. Als hij het tof vindt, komt hij de clip wel tegen.”