Nieuw producersduo: Joost van Bellen en Tom Trago

Duo werkt op Ibiza aan demonische dance

Fiona Fortuin ,

Al een paar keer eerder kwamen de twee bij elkaar om samen muziek te maken, maar nu is het serieus: Joost van Bellen en Tom Trago vormen een nieuw producersduo. Trago is speciaal naar het vakantiehuis van de Rauw organisator op Ibiza gevlogen, zodat ze er vaart achter kunnen zetten. Van Bellen: “Ik zit hier en dacht: dit is het moment. Het is nu of nooit.”

Duo werkt op Ibiza aan demonische dance

“We zitten op goud”, zo verklaart Joost van Bellen zijn enthousiasme. De dj/producer zit momenteel op Ibiza om even te ontsnappen aan de drukte in Nederland.  Maar één stadsgenoot zag hij maar wat graag verschijnen in zijn vakantiehuis: producer Tom Trago. Al een paar keer eerder kwamen de twee bij elkaar om samen muziek te maken, maar nu is het serieus: Van Bellen en Trago vormen een nieuw producersduo. Alleen een naam ontbreekt nog.

Van Bellen vroeg dit weekend spontaan zijn stadsgenoot via Twitter langs te komen op het eiland. Trago hapte niet meteen toe, maar besloot twee dagen later toch een last-minute vlucht te boeken. Gisteravond laat arriveerde hij. Tot vroeg in de morgen is er gewerkt aan een nieuwe track. Alvorens ze weer aan de slag gaan, eten ze in de zon aardbeien uit een kistje.

Van Bellen: “Ik zat hier en dacht: dit is het moment dat we er aan kunnen werken. De Winter Music Conference en SXSW komen eraan. En hier kun je keiharde muziek maken, zonder dat iemand er last van heeft. Robert Plant, Simon le Bon (Duran Duran) en Nina Hagen heb ik als buren, maar hen kunnen we vanavond voor een barbecue uitnodigen zodat we meteen hun mening over de muziek kunnen polsen.”

Van Bellen en Trago zijn afzonderlijk van elkaar al druk met meerdere samenwerkingen en projecten. Toch wilden de twee iets samen doen. “Waarom eigenlijk?,” vraagt Van Bellen aan Trago. “Gewoon, omdat het leuk is en omdat het klikt tussen ons”, antwoordt Trago simpel op de achtergrond. Maar er zijn wel al serieuze plannen om de muziek naar buiten te brengen. Voor de Winter Music Conference eind maart moet een EP af zijn, zodat Van Bellen die daar kan uitdelen. “Dat is de perfecte plek om jezelf te promoten.” 

De track die ze eerder in de studio van Trago schreven, kon op positieve reacties rekenen van vrienden en het publiek van Rauw, waar het nummer is gedraaid. “Voor ons was dat belangrijk genoeg om er mee door te gaan. Vannacht is ook weer gebleken dat er magie ontstaat wanneer we samen werken. Het is nu of nooit. We willen meer de demonische en psychedelische kant van dance op. Van die tracks maken waarbij je denkt: die mensen zijn van de pot gerukt, een gekte zoals ook Das Glow en Oizo die hebben. Maar niet alle nummers zullen dancegericht zijn.” Trago op de achtergrond: “Het wordt ook bluesdance.” Van Bellen voegt toe: “We willen alle registers opentrekken.”