Lowlands komt bezoeker tegemoet met mobiele site

“Een rechttoe rechtaan site zal het nooit worden”

Fiona Fortuin ,

Elk jaar krijgt Lowlands er flink van langs: de site van het festival is zo chaotisch dat een bezoek al snel een dagtaak wordt. Dit jaar komt de organisatie de bezoeker tegemoet, onder meer met een mobiele site. "Die is zonder fratsen. Ja, we weten ook hoe we een standaard site moeten bouwen."

“Een rechttoe rechtaan site zal het nooit worden”

Elk jaar krijgt Lowlands er flink van langs: de site van het festival is zo chaotisch dat een bezoek al snel een dagtaak wordt. De organisatie is zich daar van bewust, maar komt standaard met de reactie dat het precies de bedoeling is om op zoek te gaan naar je informatie. Toch komt Lowlands dit jaar de bezoeker tegemoet. “We hebben wat met de kritiek gedaan. We hebben een stap richting de wensen van de bezoeker gezet. Maar we gaan maar tot een bepaalde hoogte”, zegt woordvoerder Bente Bollmann.

Sinds vorig jaar heeft de site een zogenaamde scroll wheel functie. Door je muisknop in te drukken kun je het beeld overal naartoe slepen. “Dat is gebleven, maar je kunt er nu ook voor kiezen om de menubalk open te klappen, zodat deze linksboven in de hoek komt te staan. En je kunt in de tekst zelf scrollen, dat was eerst niet mogelijk. We hebben veel positieve reacties ontvangen, al blijven er natuurlijk altijd mensen bij zitten die het allemaal kut vinden”, legt Bollmann uit.

Naast de gewone site Lowlands.nl is vandaag ook de mobiele site online gekomen. “Die heeft geen rare fratsen. Dat is ook niet mogelijk voor op je telefoon. Ja, we weten ook hoe we een standaard site moeten bouwen. Maar een moeilijke site past binnen de huisstijl van Lowlands, zoals ook de decoratie op het veld en ons artwork. We hebben het misschien iets makkelijker gemaakt voor de bezoeker, maar een rechttoe rechtaan site zal het nooit worden.”

Aanstaande zondag begint de voorverkoop van Lowlands 2010. Vorig jaar verkocht het festival in 3,5 maand uit. Dit jaar zijn er geen Vroege Vogel kaarten, wel krijgen CJP leden tien euro korting. Bollmann: “Vorig jaar is de voorverkoop zo snel gegaan dat veel jongeren achter het net visten. Dat bleek ook uit ons publieksonderzoek: het aantal jongeren was afgenomen. Met deze actie willen we ze stimuleren er ditmaal wel op tijd bij te zijn.”