Les Singes uit elkaar, welkom Bird On The Wire

Voormalig Hollandse Nieuwe begint opnieuw

Erik Zwennes ,

Het Amsterdamse chanson-duo Les Singes is uit elkaar. Gitarist Julien Staartjes had niet dezelfde ambities als zangeres Rosa Ronsdorf. Inmiddels heeft Ronsdorf twee muzikanten gevonden waarmee ze de band Bird On The Wire heeft opgericht. De eerste nummers staan al op band en de komende tijd zullen er een aantal optredens volgen.

Voormalig Hollandse Nieuwe begint opnieuw

Het Amsterdamse chanson-duo Les Singes is uit elkaar. Gitarist Julien Staartjes had niet dezelfde ambities als zangeres Rosa Ronsdorf. Tegen het einde van de albumopnames liet Julien weten niet op de ingeslagen weg verder te willen. Voor Rosa kwam het besluit als een totale verrassing. “Er was niets aan de hand; geen ruzie, niets. Het is enorm jammer, maar ik wilde er niet te lang bij stil blijven staan.” Wat er met de opgenomen Les Singes-nummers gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Inmiddels heeft Ronsdorf twee muzikanten gevonden waarmee ze de band Bird On The Wire heeft opgericht. De eerste nummers staan al op band en de komende tijd zullen er een aantal optredens volgen. “Bird On The Wire klinkt groter en serieuzer dan Les Singes. Ik hou nog steeds van dezelfde muziek, maar drums en andere bandleden zorgen natuurlijk voor een andere muzikale koers.”

In de studio van stadsgenoten The Secret Love Parade is een eerste demo opgenomen. Op Soundcloud zijn al vier nieuwe nummers te horen. Les Singes had voor de release van het debuut al concrete interesse van labels. Ook met haar nieuwe band wil Ronsdorf werken aan een debuutalbum. “Het schrijven gaat heel snel, ik zie ons dit jaar al wel debuteren. Het is jammer dat we het met Les Singes niet gered hebben, maar de contacten zijn er nog wel. Het regelen van shows gaat nu ook een stuk gemakkelijker.”

Op 19 maart speelt Bird On The Wire in Smart Project Space te Amsterdam. 17 april speelt de band in Winston Kingdom eveneens in Amsterdam.