Kubus werkt in relaxte vibe met Duvel, Jawat! en Aardvarck

Zwolse producer ook bezig met Belgische breakcore-pionier Hypnoskull

Ingmar Griffioen ,

Kubus heeft de draad na de breuk met BangBang weer helemaal opgepikt. Sterker: De Zwolse producer werkt met Duvelduvel, Jawat!, Hypnoskull, Aardvarck en aan nog een project. Daar doet hij nog geen uitspraken over en over data evenmin. "Dat past bij de relaxte vibe waar ik nu in zit, om niks te moeten."

Zwolse producer ook bezig met Belgische breakcore-pionier Hypnoskull

Kubus heeft de draad na de breuk met BangBang weer helemaal opgepikt. Sterker: De Zwolse producer is met meer dan vier projecten tegelijk bezig. Kubus werkt met de Rotterdammer Duvelduvel, met de Zwolse rapper Jawat!, met de Belg Hypnoskull, met Amsterdammer Aardvarck en met nog een project. Daar doet hij nog geen uitspraken over en over data evenmin. "Dat past bij de relaxte vibe waar ik nu in zit, om niks te moeten."

Woensdag meldde 3VOOR12 al dat Aardvarck met Kubus aan een ep werkt en ook aan Duvelduvels aanstaande album lijkt een Kubus-geurtje te zitten. Al is dat laatste niet helemaal zeker: "Ik neem aan dat het om dat album gaat", meldt Bart van der Werken, zoals Kubus echt heet. "Het maakt niet uit wat het is, want het is sowieso dope om met Duvel te werken. Ik heb hem wat beats gestuurd, hij heeft wat gekozen en dat moeten we samen gaan opnemen."

Tijdsdruk lijkt voor Kubus niet te werken. "Ik wil mezelf niet teveel pushen. Het komt wanneer het af is. Dat is hetzelfde met het album van Jawat!. We hopen dat het nog dit jaar is, maar we moeten elkaar wel zien te treffen. We zijn allebei druk en niet zo'n held in plannen." Ook met Jawat! hanteert Van der Werken dus geen deadline. "Ik heb hem ook wat beats gestuurd. Het plan is om een album te doen. Maar dat moet eerst nog maar gebeuren, want andere dingen zoals met Aardvarck komen er ook aan."

Met de Belg Patrick Stevens werkt hij ook aan 'een projectje'. "Hypnoskull is een breakcore-grondlegger die al vanaf begin jaren '90 bezig is. Ik stuur hem materiaal via het internet. Hij werkt goed met samples en zo sturen we dingen heen en weer." Niet voor 5 Days Off, waar Kubus 6 maart staat. "Dat wordt gewoon een dj-set, met wat eigen producties. Ik weet nog niet precies wat ik daar ga doen." De producer uit Zwolle is in ieder geval weer in business: "Voor de rest ben ik gewoon lekker aan het leven. Zo vul ik mijn dagen wel en er komt nog genoeg spul aan."

Kubus staat zaterdag 6 maart in de Melkweg op 5 Days Off. 3VOOR12 doet verslag.