Krause treedt met aroma dj’s op voor doven

“Ik ben synestheet, daarom heb ik de organisatie ook wat hapjestips gestuurd”

Fiona Fortuin ,

Op 5 Days Off zal Krause een optreden geven waar doven en slechthorenden ook iets aan hebben. Samen met signdancers, een op de maat trillende dansvloer, aroma dj’s en foodjockeys moet het concert een zintuigenprikkelende show worden. Krause: “Iedereen is welkom, ook zij met wel een goed gehoor. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik straks onzuiver klink.”

“Ik ben synestheet, daarom heb ik de organisatie ook wat hapjestips gestuurd”

Op 5 Days Off zal Krause een optreden geven waar doven en slechthorenden ook iets aan hebben. Samen met signdancers, een op de maat trillende dansvloer, aroma dj’s en foodjockeys moet het concert een zintuigenprikkelende show worden. Krause: “Iedereen is welkom, ook zij met wel een goed gehoor. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik straks onzuiver klink, omdat ik denk dat dat wel kan.”

Het initiatief komt van de organisatie Sencity, die de Groningse electropopartiest heeft gevraagd mee te doen. Haar songteksten heeft ze inmiddels opgestuurd. Deze zullen tijdens de show in de Melkweg door een tolk uitgebeeld worden. “Het schijnt ook dat ze tijdens mijn show met hapjes rondlopen. Daarom heb ik ze ook voorbeelden aan eten meegestuurd die volgens mij goed bij mijn muziek passen. Ik ben synestheet. Het lezen of horen van woorden gaat bij mij gepaard met smaak. Bij het woord ‘iets’ proef ik pizza, bij ‘oranje’ sinaasappel. Bij bepaalde songtitels associeer ik ook smaak, zoals bij mijn nummer Something To Write Home About. Bij het woord ‘something’ proef ik paprikachips, bij het woord ‘about’ kippenpootjes. Dat heb ik de organisatie geschreven. Misschien kunnen die hapjes wel bij dat nummer gebruikt worden.”

Aan de show van Krause zelf zal niet veel veranderen. “Er gebeurt straks vooral veel om me heen. Maar ik wil wel wat gebarentaal instuderen. Ik weet al wel een paar dingen. Mijn buurvrouw van vroeger was doof.”

Verder is de zangeres weer begonnen met het schrijven van nieuwe nummers, nadat ze eind vorig jaar haar debuutalbum No Guts, No Glory uitbracht. “Ik heb eerst alle administratieve zaken afgerond die al een tijdje op stapel lagen. Mijn hoofd is nu leeg, dat heb ik nodig als ik weer aan nieuwe dingen wil gaan werken.”  Momenteel is ze ook in gesprek met een Duits boekingsbureau en label. In april speelt ze in het voorprogramma van Peaches in Düsseldorf. “Daar willen ze kijken of ze met me in zee willen. Het is wel spannend, want eigenlijk is het een soort van test natuurlijk. Maar als het lukt zou dat gaaf zijn.”

Het optreden van Krause i.s.m Sencity is op vrijdag 5 maart in de Melkweg, Amsterdam. Ook Miss Kittin en Shinedoe treden die avond op.