In A Cabin With… Casablanca supergroep krijgt vervolg

Joppe Molenaar, Maurits Westerik en Daan Schinkels plannen samenwerking

Erik Zwennes ,

Eerder was op 3VOOR12 te lezen dat een speciaal In A Cabin With… project op handen was. Inmiddels zijn de muzikanten tevreden terug uit Casablanca met een volledig album. Tevens wordt duidelijk dat er nóg iets moois uit het project is gegroeid.

Joppe Molenaar, Maurits Westerik en Daan Schinkels plannen samenwerking

Eerder was op 3VOOR12 te lezen dat een speciaal In A Cabin With… project op handen was. Inmiddels zijn Junte “Sticks” Uiterwijk van Fakkelbrigade, Daan Schinkel van zZz, Thomas Azier, Maurits Westerik van Gem, Joppe Molenaar van Voicst en Sjam “Sjammie The Money” Sjamsoedin van Nobody Beats The Drum tevreden terug uit Casablanca met een volledig album. Binnenkort wordt de plaat gemixt, mogelijk verschijnt er voor de release nog een single.

zZz’s Daan Schinkels vertelt enthousiast over de dagen in Marokko. “Op de eerste dag lagen er al drie schetsen die de volgende dag te gekke liedjes werden. De druk die je voelt om in zo’n korte tijd een plaat te maken, werkt voor mij heel goed. Normaal heb je alle tijd en kun je tijden lang mierenneuken, nu hebben we echt doorgepakt.”

Volgens Schinkels is het een afwisselende plaat geworden. “Er staan echt liedjes op, hiphoptracks en hele muzikale nummers. Soms werk je samen, soms los om ideeën te bedenken. Sticks zit echt constant met teksten in zijn hoofd. Die noteert hij dan in zijn telefoon, heel bijzonder om te ervaren.”

Voicst drummer Joppe Molenaar verklapte tegenover Metro dat er een vervolg komt op het project. Schinkels wil het niet teveel aan de grote klok hangen, maar erkent dat hij, Joppe en Gem-voorman Maurits Westerik plannen hebben voor een verdere samenwerking. “Er is nog geen enkel nummer dus het is raar om er over te spreken, maar er gaat zeker wat gebeuren. De samenwerking is niet heel raar, zo liggen de oefenruimtes van Voicst en zZz naast elkaar.”

Schinkels geeft aan dat hij voor het project zijn orgel eens aan de kant wil zetten. “Ik kan ook gitaar spelen, maar heb dat al tien jaar niet gedaan. Eventueel zou ik ook wel bas willen spelen, maar dat heb ik nog nooit gedaan. We zien wel wat de nummers van me vragen.”