Ex-Bloody Honkies verder als Deadbeat Passenger

"Deze zomer een full-length, het moet weer gaan rollen"

Ingmar Griffioen ,

De tweede band is uit de as van The Bloody Honkies herrezen: de broers Clemens en Lawrence Mul gaan voortaaan als Deadbeat Passenger door het leven. Er staan al drie nummers op MySpace, 13 maart is de eerste try-out in hometown Barlo in de Achterhoek en deze zomer moet het eerste album uitkomen. Clemens Mul: "Er is niks mooiers dan met z'n vieren op pad gaan, lol trappen en optreden."

"Deze zomer een full-length, het moet weer gaan rollen"

De tweede band is uit de as van The Bloody Honkies herrezen: de broers Clemens en Lawrence Mul gaan voortaaan als Deadbeat Passenger door het leven. Er staan al drie nummers op MySpace, 13 maart is de eerste try-out in hometown Barlo in de Achterhoek en deze zomer moet het eerste album uitkomen. Clemens Mul: "Het echte boeken begint nu. We willen ook met deze groep weer zoveel mogelijk spelen en on the road. Want er is niks mooiers dan met z'n vieren op pad gaan, lol trappen en optreden."

Na het uiteenvallen van de Achterhoekse rock 'n roll-groep The Bloody Honkies, kwam gitarist Wout Kemkens terug met Shaking Godspeed. De gebroeders Mul hebben ook niet stil gezeten. Clemens: "Ik ben onmiddelijk met Lawrence begonnen met het schrijven van nieuw materiaal voor een nieuwe band. We hebben nu een van de coolste dingen die er bestaat: een vrouwelijke drummer. Plus een fantastisch strakke bassist die de basis goed neerlegt, ik ben er heel tevreden mee."

Toen ze Danielle van Gaalen en David van Lochem vonden, hadden Lawrence en Clemens alle nummers al geschreven. Die zijn midden februari in drie dagen opgenomen in de studio van Simon Snel van de Nijmeegse rockband Black Bottle Riot. "Ik vond Black Bottle Riot wel lekker klinken, dus heb ik hem gevraagd. We wilden snel drie songs opnemen voor promotie. Optredens scoren is nu de bedoeling." Inmiddels zijn er twaalf nummers af. "Deze zomer gaan we tijd maken om de eerste plaat op te nemen. En dan moet het weer gaan rollen."

Over de split vertelde Lawrence destijds dat hij meer melodie in zijn zanglijnen wilde leggen. Die wens komt duidelijk tot uiting in het nummer Babylon, terwijl The Noise (vanaf vandaag ook op de Hollandse Nieuwe sampler te horen) nog het meeste weg heeft van het eerdere Honkies-werk. Mul erkent dat ze met Deadbeat Passenger vruchten kunnen plukken van hun vorige band. "We hebben natuurlijk veel ervaring met nummers schrijven en contacten opgedaan. De nieuwe nummers staan pas sinds vrijdag online en we hebben al veel goede reacties gekregen. Ook aanbiedingen ja, maar daar kan ik nog niets over zeggen."

Hoewel de broers meteen wisten dat ze samen door wilden in een nieuwe band, is een doorstart onder dezelfde naam nooit aan de orde geweest. "The Bloody Honkies dat waren Hoekie, ik, Wout en Lawrence, dat was een eenheid. We hebben nu andere mensen en een andere band." Op woensdag 13 maart doet Deadbeat Passenger een eerste try-out show in De Loods in Barlo. "Dat is wel een thuiswedstrijd ja. Dan komt iedereen kijken, ook die gasten van The Honkies, Wout en zo." Van het gerucht dat Shaking Godspeed dan ook optreedt weet Mul niks. "Haha, dat zou wel tof zijn, ik zal het ze eens vragen."

The Noise van Deadbeat Passenger is deze maand te horen op de vierde Hollandse Nieuwe compilatie. Meer luistervoer op www.myspace.com/deadbeatpassenger.