Duitse doorstart voor Sellaband

Johan Vosmeijer vertrekt bij crowdfunding bedrijf

Atze de Vrieze ,

Sellaband is vanaf vandaag een Duits bedrijf. Over de kopers van het bedrijf is weinig bekend, wel weten we dat Sellaband GmbH vanaf nu zal opereren vanuit München en geleid zal worden door Duitser Michael Bogatzki.

Johan Vosmeijer vertrekt bij crowdfunding bedrijf

Sellaband is vanaf vandaag een Duits bedrijf. Sellaband GmbH zal vanaf nu opereren vanuit München en geleid worden door Duitser Michael Bogatzki. Op de website van Sellaband laat de vertrekkende directeur Johan Vosmeijer weten blij te zijn dat zijn geesteskind door kan gaan, zij het niet onder zijn leiding. “Ik ben erg blij dat het nieuwe bedrijf onze verplichtingen aan de believers en artiesten van Sellaband wil voldoen.” Volgens een woordvoerder van curator Paul Schaink is het geld dat door Sellaband-believers in bands geïnvesteerd is, veilig bewaard op een Duitse bankrekening, die los staat van het bedrijf Sellaband. Dinsdag werd bekend dat Sellaband failliet was.

Vosmeijer zelf zal hooguit als believer en als adviseur bij de site betrokken blijven. Zijn compagnon Dagmar Heijmans zal een plek krijgen in het nieuwe bedrijf. Wat de overname betekent voor de overige medewerkers van het bedrijf, kan Vosmeijer niet zeggen. Voor zichzelf heeft hij nog geen plannen. “Als het mei was, zou ik nu lekker in de tuin gaan zitten. Ik heb de afgelopen maanden alleen maar hard gewerkt aan het vinden van een geschikte koper. Over de toekomst heb ik nog niet nagedacht.” De nieuwe CEO Bogatzki is blij met de overname. “Ik ben trots deel te zijn van dit idee. Ik ben me bewust van mijn verantwoordelijkheid om recht te doen aan het werk dat al gedaan is.” Quote weet te melden dat Bogatzki ook muziekmarketingbedrijf Make Music bezit, en het bedrijf LUBExxx, dat in glijmiddelen voor sekstoepassingen doet.

Wat er nu precies mis ging met Sellaband is nog altijd onduidelijk. Curator Paul Schaink wil op dit moment geen verdere mededelingen doen over de oorzaken van het faillissement. Over drie weken hoopt hij zijn analyse te presenteren. Het Amerikaanse blad Wired gaat uitgebreid in op de val van Sellaband. Quote meldt dat het bedrag van 2,6 miljoen euro dat durfinvesteerder Prime Technology Ventures (PTV) in het bedrijf stak verdwenen is. "Dat belang wordt afgeschreven," vertelt woordvoerster Marloes Drost aan Quote.