De Kift brengt over jaar nieuw album uit

Plaat op basis theatermuziek voor Oerol, proces gecommuniceerd via filmpjes

Erik Zwennes ,

In januari 2011 moet het negende album van De Kift verschijnen. Om het proces inzichtelijk te maken en het publiek erbij te betrekken, zal alles worden gefilmd. Het album van de Noord-Hollandse formatie zal een bewerking zijn van composities voor een voorstelling in samenwerking met het Friese theatergezelschap Tryater.

Plaat op basis theatermuziek voor Oerol, proces gecommuniceerd via filmpjes

In januari 2011 moet het negende album van De Kift verschijnen. Dat duurt dus nog even, maar om het proces inzichtelijk te maken en het publiek erbij te betrekken, zal alles worden gefilmd door Daan Bukman. Het project ‘Pure Kift’ is van start gegaan met deel 1 “Dit is De Kift”.

Het negende album van de Noord-Hollandse formatie zal gebaseerd zijn op de 20e eeuwse roman De Meester en Margarita van Michail Boelgakov. De muziek wordt in eerste instantie gecomponeerd voor een grootschalige voorstelling in samenwerking met het Friese theatergezelschap Tryater. Dit stuk zal op Oerol worden gespeeld. De muziek wordt later bewerkt voor het volgende studioalbum van De Kift.

Bandlid Marco Heijne vertelt dat Franz Ferdinand’s nummer Love and Destroy, dat de band vorig jaar coverde voor het singlesproject, toevallig genoeg eveneens gebaseerd is op het boek van Boelgakov. “De roman blijft maar terugkomen binnen De Kift. Het is een inspirerend verhaal dat een boeiende plaat op gaat leveren,” aldus Heijne.

Dit jaar brengen de heren van Radio Barkas tevens een vinyl-eerbetoon aan De Kift, T-99, Das Aldi Combo en het Franse Monofocus. In maart gaat De Kift naar Frankrijk voor een project met Monofocus.