Dance Parade sneuvelt in nasleep Hoek van Holland

Rotterdams college wil alleen evenementen op afgesloten terrein

Atze de Vrieze ,

De Rotterdamse Dance Parade gaat niet door, in elk geval niet in de huidige vorm. Het evenement, dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt, past niet binnen het nieuwe evenementenbeleid van het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders.

Rotterdams college wil alleen evenementen op afgesloten terrein

De Rotterdamse Dance Parade gaat niet door, in elk geval niet in de huidige vorm. Het evenement, dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt, past niet binnen het nieuwe evenementenbeleid van het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders. Dat staat in een brief die vandaag naar de gemeenteraad gaat. De komende tijd mogen in de stad alleen dance feesten plaatsvinden op een afgesloten terrein, waar de bezoekers bij binnenkomst gefouilleerd kunnen worden. De maatregel is een reactie op het uit de hand gelopen strandfeest in Hoek van Holland, 22 augustus vorig jaar.

In eerste instantie liet burgemeester Aboutaleb nog weten dat de Dance Parade behoorde tot de uitzonderingen op de nieuwe werkwijze. Ook het Zomer Carnaval zou gewoon door kunnen gaan, en als Feyenoord kampioen zou worden, zou een feest in de stad gewoon mogelijk zijn. Na het kritische COT-rapport is dat besluit heroverwogen. Volgens het rapport was het uit de hand gelopen feest in Hoek van Holland geen incident en was aan het vergunningenbeleid van de gemeente veel te verbeteren.

Er zullen dus dit jaar geen trucks met dj’s door de stad trekken. Volgens het ANP denkt de organisatie van de Dance Parade wel serieus na over een andere opzet. Kleinschaliger, en in het Zuiderpark, het park naast Ahoy waar ook het Metropolis festival plaats vindt. Oorspronkelijk zou de Dance Parade in augustus plaats vinden, dit alternatieve evenement zou een plaats in juni kunnen krijgen.