Veel concerten afgelast door sneeuwval en gladheid Veel concerten afgelast door sneeuwval en gladheid

Shows van Anne Soldaat, De Jeugd Van Tegenwoordig, Lucky Fonz III en New Cool Collective gaan niet door

, Tomas Delsing

Veel concerten afgelast door sneeuwval en gladheid

Shows van Anne Soldaat, De Jeugd Van Tegenwoordig, Lucky Fonz III en New Cool Collective gaan niet door

Tomas Delsing ,

Afgelopen zomer was het een vulkaanuitbarsting die roet in het eten gooide, nu zorgt een ander natuurverschijnsel voor problemen in de muziekwereld. Concerten van Anne Soldaat, De Jeugd Van Tegenwoordig, Lucky Fonz III, Aux Raus en New Cool Collective kunnen door de extreme sneeuwval niet doorgaan.

Shows van Anne Soldaat, De Jeugd Van Tegenwoordig, Lucky Fonz III en New Cool Collective gaan niet door

Afgelopen zomer was het een vulkaanuitbarsting die roet in het eten gooide, nu zorgt een ander natuurverschijnsel voor problemen in het muziekwereldje. Concerten van Anne Soldaat (in een Haarlemse huiskamer), De Jeugd Van Tegenwoordig (Hedon, Zwolle), Lucky Fonz III (Nieuwe Nor in Heerlen), Aux Raus (op Capslive in Capelle) en New Cool Collective (Groene Engel in Oss) kunnen door de extreme sneeuwval niet doorgaan. Mauro Picotto heeft zijn gig op Klinch in Melkweg ook moeten annuleren. Vooral het vervoer blijkt problematisch: “Proberen zo liftend naar Haarlem te komen. We staan bij Sloterdijk op de Haarlemmerweg”, meldt zangeres Janne Schra (@SCHRADINOVA) op Twitter.

Vooral in de Randstad ondervindt het verkeer veel hinder van het weer. Op andere plekken lijkt de ellende mee te vallen. In Eindhoven slechts witte rook in plaats van sneeuw: de Eindhoven Metal Meeting (EMM) in de Effenaar gaat gewoon door. Sterker, in de Lichtstad is er geen vuiltje aan de lucht: “We hebben hier de hele dag een strak blauwe lucht gehad, geen vlokje sneeuw”, zegt woordvoerder Marlies Timmermans. “Wel hebben we van tevoren rekening gehouden met het weer. Zo zijn we gisteravond al naar Düsseldorf gereden om een band op te halen, in plaats van ze daar te laten slapen.” Ook lijkt er niet echt sprake te zijn van paniek onder bezoekers: “We hebben tot nu toe maar twee telefoontjes gehad van mensen die zich afvroegen of het wel door gaat.”

Ook het Rotterdamse festival Numoonfest heeft in ieder geval nog geen afzeggingen te verwerken gekregen. En als dat gebeurt, zo redeneert organisator Hanyo van Oosterom, is er nog niets aan de hand: “We hebben zoveel muzikanten in ons team zitten, daar kunnen we zelf wel een band mee vormen. Gaan we lekker zelf spelen.”

Overigens lijkt ook het optreden van Schradinova gered: “We hebben een lift!”, meldt de zangeres niet lang na haar oproep op Twitter.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12