Face Tomorrow tekent bij Redfield Records Face Tomorrow tekent bij Redfield Records

“We zijn er met Excelsior niet uitgekomen”

, Christiaan Walraven

Face Tomorrow tekent bij Redfield Records

“We zijn er met Excelsior niet uitgekomen”

Christiaan Walraven ,

Plannen veranderen. Eerder dit jaar berichtte 3VOOR12 nog dat het komende Face Tomorrow album, net als voorganger In The Dark, bij Excelsior uitgebracht zou worden. Inmiddels is het definitief: het wordt toch Redfield Records.

“We zijn er met Excelsior niet uitgekomen”

Plannen veranderen. Eerder dit jaar berichtte 3VOOR12 nog dat het komende Face Tomorrow album, net als voorganger In The Dark, bij Excelsior uitgebracht zou worden. Inmiddels is het definitief: het wordt toch Redfield Records. "We hebben gekozen voor internationale uitgave", vertelt drummer Sjoerd van der Knoop. "We zijn heel erg tevreden met de samenwerking met Excelsior, maar zijn er niet samen uitgekomen voor de nieuwe plaat. Redfield is een leuk Duits label dat de plaat gaat uitgeven in heel Europa. Ook heeft het label contacten in Japan en de Verenigde Staten voor in de toekomst."

De in Rotterdam gestationeerde rockband heeft de naar zichzelf vernoemde vierde plaat geheel in eigen beheer opgenomen, waardoor er nog tot het laatste moment gekozen kon worden om ergens anders te tekenen. Van der Knoop: "Door deze aanpak zijn we vrij om te gaan en te staan waar we willen. Met In The Dark zijn we ook al in contact geweest met Redfield Records, maar toen is het uiteindelijk Excelsior geworden. We hadden wel nog goed contact, dus hebben we het nu gelijk opgepikt bij Redfield."

Aan het begin van dit jaar werd ook bekend dat Ralf Mastwijk de nieuwe gitarist van de band zou worden; als vervanger van Marc Nolte. De aansluiting van Mastwijk bij de band ging heel goed tijdens het opnemen van de nieuwe plaat. "Het verliep vlekkeloos", zegt van der Knoop zelfs. "In oktober 2009 zijn we voor het eerst met Ralf gaan spelen, maar we kenden hem al sinds de middelbare school. Daarnaast is hij een begaafd gitarist en songschrijver, dus hij heeft erg fijn meegewerkt aan de plaat."

Een nieuw persoon brengt natuurlijk wel een nieuw geluid met zich mee. Van der Knoop meldt dat het nieuwe album compacter is geworden, met kortere, minder uitgesponnen liedjes. "We schrijven heel democratisch met de hele band, zonder bandleider. We zijn met zijn vijven, dus je zou kunnen zeggen dat het geluid voor 20% anders is. De plaat is ook wat harder geproduceerd dan de laatste, dus het gaat zeker anders klinken."

Mede dankzij de nieuwe platenmaatschappij gaat de band in april op tour door de Benelux en Duitsland. Op 2 januari doet de band al een try-out optreden in de Melkweg in Amsterdam. De vierde plaat, die gewoon Face Tomorrow gaat heten, verschijnt op 25 maart.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12