DeWolff staat met nieuwe plaat op Eurosonic én Noorderslag DeWolff staat met nieuwe plaat op Eurosonic én Noorderslag

Orchards/Lupine moet ticket naar buitenland worden

, Tomas Delsing

DeWolff staat met nieuwe plaat op Eurosonic én Noorderslag

Orchards/Lupine moet ticket naar buitenland worden

Tomas Delsing ,

DeWolff mag dan een druk jaar achter de rug hebben, moe zijn de Limburgse bluesrockers nog lang niet: in januari staat het drietal op Eurosonic en Noorderslag. Goed beslagen ten ijs, met niet alleen het goed ontvangen debuut Strange Fruits And Undiscovered Plants, maar ook opvolger Orchards/Lupine. Toetsenist Robin Piso: "We wisten dit keer veel beter wat we wilden."

Orchards/Lupine moet ticket naar buitenland worden

DeWolff mag dan een druk jaar achter de rug hebben, moe zijn de Limburgse bluesrockers nog lang niet: in januari onderneemt het drietal de lange reis naar Groningen, waar ze op Eurosonic en Noorderslag zullen spelen. En ze gaan goed beslagen ten ijs, met onder de arm niet alleen het goed ontvangen debuut Strange Fruits And Undiscovered Plants, dat onder andere genomineerd werd voor een 3VOOR12 Award, maar ook opvolger Orchards/Lupine. Toetsenist Robin Piso: "We wisten dit keer veel beter wat we wilden."

"Meer geschreven dan ontstaan", typeert Piso het grootste verschil tussen Strange Fruits en Orchards/Lupine. "De oude nummers zijn destijds bijna allemaal tijdens het jammen ontstaan. Toen we de studio in gingen om ze op te nemen, hadden we bijna alles al meerdere keren live gespeeld. De nummers op de nieuwe plaat zijn veel vaker eerst op papier ontstaan, daardoor is het een ingewikkelder plaat geworden." Behalve het ontstaan van de nummers, is ook in het opnameproces veel veranderd: "We hadden de eerste keer geen idee toen we de studio ingingen, we hebben toen het meeste overgelaten aan mensen die er wel verstand van hadden. Nu wisten we veel beter waar we mee bezig waren: tot aan de ruis en compressie, we zijn tot in de kleinste details bij alles betrokken geweest."

Het nieuwe geluid zal misschien niet iedereen aanspreken, verwacht Piso: "We zullen zeker wat fans kwijtraken.Het geluid wordt zeker anders, zo speel ik zelf bijvoorbeeld niet alleen meer Hammond-orgel, maar ook basgitaar. Dat was wel wennen, maar klinkt volgens mij heel gaaf. Hopelijk kunnen we daarmee ook een hoop nieuwe fans voor ons winnen. Het oude DeWolff geluid is zeker niet helemaal overboord gegaan hoor", nuanceert de kersverse toetsenist-bassist zijn eigen woorden. "Een nummer als Pick Your Bones Out Of The Water heeft nog het typische DeWolff geluid. Niet als handreiking naar de 'oude' fans, maar omdat we dat zelf gewoon heel tof vinden."

Met een nieuwe plaat komen nieuwe ambities, die vooral aan andere kant van de landsgrens gezocht moeten worden. "Niet dat Nederland saai is, maar we vinden het onbekende in andere landen wel erg spannend. We hebben al vaker in Duitsland gestaan en zijn daar ook al op tv geweest, dus dat is een logisch begin." Naast de Oosterburen, zijn er ook al plannen voor Spanje. "Ik ben heel benieuwd wat ze daar van onze muziek vinden. Ik heb toch een beetje een beeld van punkers met zwarte shirts zonder mouwen, fluorescerende hanenkammen en kettingen door het oor." De grootste ambitie ligt echter nog verder weg. "Amerika zou helemaal te gek zijn, wat dat betreft is Eurosonic een geweldige opstap!"

Orchards/Lupine wordt 9 januari gepresenteerd in Ernesto's te Sittard, twee dagen later ligt het album overal in de schappen. Op 13 januari wordt Eurosonic aangedaan, de 15e staat Noorderslag op het programma.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12