25 jaar Song van het Jaar: 2009 25 jaar Song van het Jaar: 2009

Kyteman brengt eerste winnende livetrack

, Christiaan Walraven

25 jaar Song van het Jaar: 2009

Kyteman brengt eerste winnende livetrack

Christiaan Walraven ,

De Song van het Jaar is jarig. In 1985 was de eerste, donderdag 16 december vindt de uitzending van dit jaar plaats. Gijsbert Kamer van de Volkskrant duikt de komende maand voor 3VOOR12 in het immense Song van het Jaar archief.

Kyteman brengt eerste winnende livetrack

De Song van het Jaar is jarig. In 1985 was de eerste, donderdag 16 december vindt de uitzending van dit jaar plaats. Gijsbert Kamer van de Volkskrant duikt de komende maand voor 3VOOR12 in het immense Song van het Jaar archief. Voor tijdens het lezen: de grote Song van het Jaar shuffle playlist op Spotify. 2017 tracks, vijf dagen. De stembus is gesloten, volg de uitslag in de uitzending nu op 3FM. Alles over de Song van het Jaar vind je hier.

Wie in 2009 Kyteman ontgaan is, die is dat jaar niet in Nederland geweest. De Utrechtse Colin Benders was vanaf de eerste weken van januari, toen hij met zijn orkest op Noorderslag zoveel indruk maakte, niet uit de media weggeweest.

Dat hij de eerste plaats van de Song Van Het Jaar zou halen lag echter niet heel erg voor de hand. Zijn onberispelijke status had hij vooral te danken aan de live-shows met zijn orkest, en in mindere mate aan het album dat hij uitbracht The Hermit Sessions.advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12