Laatste clubshow Coparck ooit wordt er één met oldies Laatste clubshow Coparck ooit wordt er één met oldies

“Het is een vreemd gevoel, wetende dat je al die nummers nooit meer zult spelen”

, Fiona Fortuin

Laatste clubshow Coparck ooit wordt er één met oldies

“Het is een vreemd gevoel, wetende dat je al die nummers nooit meer zult spelen”

Fiona Fortuin ,

Coparck is al in Paradiso. “De plek waar het voor ons in zekere zin is begonnen”, vertelt zanger Odilo Girod. De band speelt daar vanavond het laatste optreden ooit in een poppodium. Zanger Odilo Girod: “We zullen nummers spelen die we al zeker vier jaar niet meer hebben gespeeld."

“Het is een vreemd gevoel, wetende dat je al die nummers nooit meer zult spelen”

Coparck is al in Paradiso. “De plek waar het voor ons in zekere zin is begonnen”, vertelt zanger Odilo Girod. De band speelt daar vanavond het laatste optreden ooit in een poppodium. Ze zijn bezig met de opbouw, straks tijdens de soundcheck oefenen ze nog een paar oldies. Want die zullen in de poptempel zeker langskomen, kan Girod vertellen.

Op 22 februari liet de band via de zanger weten na tien jaar te zullen stoppen. De tour na de release van het vierde album A Dog And Pony Show is daarna nog wel afgemaakt. “Het is fijn dat we ons afscheid van te voren hebben aangekondigd. Op deze manier hebben we naar het einde toe kunnen werken, dat was heel bijzonder”, vertelt de zanger. “Zo’n moment als in Tivoli bijvoorbeeld, de toetsenist speelde een intro van zeker 2 minuten. Het was doodstil, je kon een speld horen vallen. Het is een vreemd gevoel, wetende dat je al die nummers nooit meer zult spelen. Misschien nog wel eens thuis, maar nooit meer in deze formatie en op deze manier.”

Coparck doet deze zomer nog wel enkele festivals aan, maar dat zal toch anders zijn dan vanavond, vertelt Girod. “Zoals vanavond in Paradiso is anders dan een festivaloptreden. Zoals bij een cd-presentatie hoop je dat een groot deel van de zaal uit vrienden, familie en bekenden bestaat. Dat vind ik ook zo bijzonder aan muziek, dat je mensen bij elkaar kunt brengen.” 

Speciaal voor vanavond is de setlist uitgebreid besproken. “We zullen nummers spelen die we al zeker vier jaar niet meer hebben gespeeld. Mijn favoriet is Funny, Dark, Iconoclastic. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik vind het een heel mooi lied. Ik heb er iets mee.”

Waar de band mee eindigt, staat nog niet vast. “Dat ligt aan hoe hard het applaus van het publiek zal zijn”, zegt Girod, waarna hij hard lacht. “Maar serieus, we weten het echt nog niet.” Op de vraag of bij Coparck tijdens de laatste concerten de twijfel af en toe is toegeslagen, zegt de zanger aarzelend. “Soms een beetje. Nou ja, geen idee eigenlijk. Op dit moment heb ik dat in elk geval niet. We blijven ook allemaal muziek maken, alleen niet meer onder de naam Coparck.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12