Go Back To The Zoo in de studio: geen tijd voor de Wii Go Back To The Zoo in de studio: geen tijd voor de Wii

Zanger Cas: “Ik weet nu al dat Bram en Teun over mijn zangtakes gaan zeuren”

, Fiona Fortuin

Go Back To The Zoo in de studio: geen tijd voor de Wii

Zanger Cas: “Ik weet nu al dat Bram en Teun over mijn zangtakes gaan zeuren”

Fiona Fortuin ,

Het moment heeft even op zich laten wachten, maar Go Back To The Zoo kan nu melden dat de band zich in de studio begeeft voor de opnames van het debuutalbum. “Vorige week hebben we nog wel een paar keer op de Wii gespeeld, maar daar is het deze dagen nog niet van gekomen."

Zanger Cas: “Ik weet nu al dat Bram en Teun over mijn zangtakes gaan zeuren”

Het moment heeft even op zich laten wachten, maar Go Back To The Zoo kan nu melden dat de band zich in de studio begeeft voor de opnames van het debuutalbum. “Precies nu het lekker weer is”, vertelt zanger Cas Hieltjes. “Dat is het altijd wanneer wij besluiten de studio in te gaan. Tijdens de opnames van onze singles, scheen de zon ook al.” De opnames zijn vorige week begonnen. Tijd om naar buiten te gaan, is er niet. “Vorige week hebben we nog wel een paar keer op de Wii gespeeld, maar daar is het deze dagen nog niet van gekomen. We houden geen pauzes meer.”  

In 2008 werd de band opgericht, een jaar later tekenden ze bij Universal. Tot nu toe zijn er twee singles uitgebracht, Beam Me Up en Electric, waarvan laatstgenoemde Megahit bij 3FM werd. Nu zal het niet lang meer duren, voordat er meer materiaal naar buiten komt. Alles verloopt zeer soepel, kan de zanger vertellen.

Het viertal zit in de Shamrock Studios in Baarn, samen met producer Holger Schwedt. “Met hem hebben we ook onze singles opgenomen. Zoals hij zelf zegt, is hij van de gestructureerde chaos. Iedereen mag van alles uithalen, en dan nog weet hij er uiteindelijk één geheel van te maken. We zijn heel tevreden. Wanneer ik de nummers inzing, besef ik hoe vet ze al zijn. Het enige waar ik bang voor ben, is het commentaar van Teun en Bram op mijn zangtakes. We zijn onze grootste criticasters. De anderen hebben zeker weten iets te zeuren. Dat weet ik nu al. Maar ik kan het van ze hebben.”

Eind mei moet de eerstvolgende single uitkomen. Welke dat wordt, kan Hieltjes nog niet vertellen. “Er zijn meerdere kandidaten.” Voor augustus of september staat de release van het album gepland.  In de tussentijd kan Go Back To The Zoo ook London van het speelwensenlijstje afstrepen. Vorig weekend speelde de band daar in een club aan Brick Lane en op het plein Trafalgar Square. Dankzij de korte Duitse promotour begin dit jaar, staan er inmiddels ook drie Duitse festivals op het speelschema. “Waarvan ook één waar De Staat speelt, dat wordt vast te gek.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12