Stubnitz krijgt geen vergunning meer voor dance-events Stubnitz krijgt geen vergunning meer voor dance-events

Amsterdam-Noord ziet partyboot liever als cultuurpodium

, Fiona Fortuin

Stubnitz krijgt geen vergunning meer voor dance-events

Amsterdam-Noord ziet partyboot liever als cultuurpodium

Fiona Fortuin ,

Stubnitz krijgt geen vergunning meer voor dance-events. Dat heeft stadsdeel Amsterdam-Noord besloten na gesprekken met politie en de Stubnitz crew. De gemeente ziet de partyboot liever als cultuurpodium doorgaan. Kapitein Urs Blaser: "Als dat zo is, dan is dat oneerlijke concurrentie. Dan worden we niet als gelijke behandeld.”

Amsterdam-Noord ziet partyboot liever als cultuurpodium

De Stubnitz krijgt geen vergunning meer voor dance-events. Dat heeft stadsdeel Amsterdam-Noord besloten na gesprekken met politie en de Stubnitz crew. De politie constateerde vorig jaar dat er op de boot te openlijk met drugs wordt omgegaan. Hierop besloot het stadsdeel eind september een eenmalige licentie te verstrekken als proef op de som voor volgende evenementen. Maar deze werd datzelfde weekend weer ingetrokken, omdat de strikte afspraken niet werden nagekomen.

Het stadsdeel is dermate teleurgesteld dat zij geen vertrouwen meer heeft in een goed verloop van toekomstige dance-events.  “We willen niet meer dit soort feesten waar open met drugs wordt omgegaan”, licht Marieke Derksen van stadsdeel Noord toe. “Ondanks negatieve geluiden vanuit de politie hebben wij onze nek uitgestoken om toch de Stubnitz hier te krijgen. En dan houden ze zich niet aan de afspraken. Dat is heel spijtig.”

Vandaag zal er telefonisch contact tussen beide partijen zijn om de toekomst van de Stubnitz in Amsterdam te bespreken. Stadsdeel Noord ziet de partyboot graag als cultuurpodium doorgaan. Naast dance-events organiseert Stubnitz al veel kunst- en cultuuravonden. Volgens kapitein Urs Blaser vonden er vorig jaar in de periode augustus-maart 140 concerten plaats. Ook nu hebben er hebben er al jazz-groepen en tango orkesten gestaan, vertelt hij. “Wij ontvangen geen subsidie zoals het Bimhuis of Paradiso. Met de opbrengst van de populaire dance-events kunnen we deze avonden financieren. Mogen we straks alleen culturele evenementen neerzetten, dan is dat oneerlijke concurrentie. Dan worden we niet als gelijke behandeld.” De kapitein zegt daarom de situatie waarin Stubnitz verkeerd breder te willen trekken. “Dit gaat veel meer politici aan dan alleen bij stadsdeel noord.”

Daarbij zegt Blaser dat de gemeente hem vraagt voor elk evenement een aparte vergunning aan te vragen. “Dat kost heel veel geld. Vandaar dat ik na het Earthdance feest ook niks meer heb aangevraagd, in afwachting van het besluit van de gemeente.” Financieel staat de Stubnitz er al lang niet sterk meer voor. “De boot verplaatsen kost te veel geld, dat kunnen we ons niet veroorloven. Zo kort dag kun je ook nergens anders meer een degelijk programma neerzetten. We hebben geen keuze dan hier te blijven.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12