Drummer weg bij El Pino & The Volunteers Drummer weg bij El Pino & The Volunteers

Johan drummer Jeroen Kleijn volgt hem op

, Fiona Fortuin

Drummer weg bij El Pino & The Volunteers

Johan drummer Jeroen Kleijn volgt hem op

Fiona Fortuin ,

Drummer Wouter de Waart zit niet langer bij El Pino & The Volunteers. Hij is nog wel betrokken geweest bij de opnames van het nieuwe album The Long-lost Art of Becoming Invisible. “Dit is heftiger dan welke break up dan ook”, vertelt zanger David Pino. Een opvolger is gevonden in Johan drummer Jeroen Kleijn.

Johan drummer Jeroen Kleijn volgt hem op

Drummer Wouter de Waart zit niet langer bij El Pino & The Volunteers. Hij is nog wel betrokken geweest bij de opnames van het nieuwe album The Long-lost Art of Becoming Invisible. “Dit is heftiger dan welke break up dan ook”, vertelt zanger David Pino. “Hij is een goede vriend en heel ambitieus, maar muzikaal zijn we uit elkaar gegroeid. Hoe erg dat ook is, vriendschap mag dan geen reden zijn om toch bij elkaar te blijven.”

Eerder dit jaar sprak de band zijn twijfels naar Wouter al uit, later is besloten na de opnames uit elkaar te gaan. Een opvolger is gevonden in Jeroen Kleijn, de drummer van de band Johan. Johan liet in augustus weten er een punt achter te zetten en daarmee kwam Jeroen Kleijn beschikbaar. “Ik weet niet of je het een geluk bij een ongeluk kunt noemen, maar we vinden Jeroen een te gekke drummer. Hij snapt de muziek en er is een klik.”

Afgelopen zomer is The Long-lost Art of Becoming Invisible opgenomen in de studio van Reyn Ouwehand. Volgens David Pino klinkt dit album ´heel anders´ dan het debuut Molten City. “Het is goed om te blijven zoeken naar nieuwe stijlen. Dit album is rauwer en puntiger.” Eigenlijk zou de plaat begin oktober uitkomen via Excelsior, maar de releasedatum is opgeschoven naar november. Dat heeft niets met het vertrek van Wouter te maken, zegt David Pino. “Ferry (de Excelsior baas, red.) kwam met het idee. Gut Feeling, zei hij. Hij heeft ook gelijk, deze maand komt er al zoveel uit, ook op Excelsior.”

The Long-lost Art of Becoming Invisible komt uit op Excelsior, de cdpresentatie is op 12 november in Rotown, Rotterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12