De Staat op Pinkpop De Staat op Pinkpop

...en meer Staatsgevoelig nieuws

, Erik Zwennes

De Staat op Pinkpop

...en meer Staatsgevoelig nieuws

Erik Zwennes ,

Een Staatsgevaarlijke update: de band speelt op Pinkpop, verkoopt 5000 exemplaren, brengt het debuut uit op vinyl en in België én maakt clip met Koen Mortier (Ex-Drummer) voor de titeltrack van het album Wait for Evolution.

...en meer Staatsgevoelig nieuws

Met een optreden op de Pinkpopconferentie in Paradiso bevestigt het Nijmeegse De Staat de uitnodiging voor de jubileumeditie van het festival. Maar er is meer Staatsgevoelig nieuws.

Besloten is om de plaat nu ook op vinyl te drukken. Daarnaast verschijnt 9 maart het debuut Wait For Evolution in België. De release wordt kracht bij gezet met een persdag en shows in de driehoek Brussel-Antwerpen-Gent. Ondertussen is Wait For Evolution in minder dan twee maanden tijd ruim 5000 keer verkocht. Zanger en gitarist Torre Florim schrikt er van om meteen te vragen of De Staat al boven Roosbeef staat in de verkooplijsten. "Niet? Kutroos!" grapt hij over zijn labelgenote. Om er bij te zeggen dat de twee op dit moment samen werken aan een nader te noemen project.

Florim vertelt dat hij de afgelopen weken in een roes ervaart. "Het is bizar allemaal. Op zich spelen we nu minder dan voor de plaat uit was, maar het zijn wel intense dagen. Je begint om negen uur 's ochtends met een fotoshoot en ligt om zes uur 's nachts in je bed." Florim is blij met de Belgische interesse in de band. In oktober van 2008 speelde de band drie voorprogramma's voor dEUS. Staan Tom Barman en de zijnen nu in het voorprogramma van De Staat? "Dat ze meeliften op ons succes?" lacht Florim. "Helaas, Tom ziet de kans blijkbaar niet. But who am I to judge."

Terwijl de video bij de eerste single Fantastic Journey of the Underground Man nog hard op weg is naar de 100.000 views is de subsidie voor de tweede clip al binnen. Koen Mortier, van onder meer Ex-Drummer, zal de clip regisseren. "Het wordt heel spectaculair, met veel water en veel vuur."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12