Nieuwe Amsterdamse megazaal heet Ziggo Dome

Bouw zaal begint dit voorjaar

Atze de Vrieze ,

Komend voorjaar begint de bouw van de nieuwe megazaal in Amsterdam Zuid-Oost. De grote zaal, tot nu toe Music Dome genoemd, heeft een officiële naam gekregen: Ziggo Dome, vernoemd naar de kabelexploitant. Het Ziggo Dome is een project van onder meer MOJO.

Bouw zaal begint dit voorjaar

Komend voorjaar begint de bouw van de nieuwe megazaal in Amsterdam Zuid-Oost. De grote zaal, tot nu toe Music Dome genoemd, heeft een officiële naam gekregen: Ziggo Dome, vernoemd naar de kabelexploitant. Het Ziggo Dome is een project van onder meer MOJO. De zaal moet ruimte bieden aan ruim 15.000 toeschouwers en plek bieden aan artiesten als Lenny Kravitz, Beyoncé, U2 en Guus Meeuwis. Iniatiefnemer Black Box Real Estate BV en exploitant AMDE BV maakten dat woensdag bekend.

De bouw van het podium moet zo’n 60 miljoen euro gaan kosten. Het podium maakt de concertdriehoek in Amsterdam Zuid-Oost compleet. Nu al vinden concerten plaats in de Heineken Music Hall (zo’n 5.000 bezoekers) en de Amsterdam ArenA (zo’n 50.000 bezoekers). Het Ziggo Dome is het Amsterdamse antwoord op Ahoy in Rotterdam. Jaarlijks moet de zaal tussen de 700.000 en 1 miljoen bezoekers gaan trekken. Behalve concerten zou de zaal in de toekomst ook plek moeten bieden aan evenementen als Holiday on Ice, een indoor voetbaltoernooi of grootschalige congressen.

Het Ziggo Dome wordt een grote zwarte doos van 90 bij 90 meter met vier verdiepingen. De buitenkant van de zaal wordt aangekleed met 50.000 LED-lichtjes. De zaal krijgt twee ringen met tribunes, waarop respectievelijk 4030 en 4470 bezoekers plaats kunnen nemen. Uiteraard is de zaal ook voorzien van een VIP-gedeelte. Er zullen 800 speciale member Seats komen.