Jeugd van Tegenwoordig wil zichzelf overtreffen in het nieuwe jaar Jeugd van Tegenwoordig wil zichzelf overtreffen in het nieuwe jaar

Met een boek voor Pepijn, een zieke video én een nieuwe tour

, Renee Hartog

Jeugd van Tegenwoordig wil zichzelf overtreffen in het nieuwe jaar

Met een boek voor Pepijn, een zieke video én een nieuwe tour

Renee Hartog ,

Tot nu toe had Pepijn Lanen het te druk met De Jeugd van Tegenwoordig, LeLe en succesvol zijn, maar in 2009 gaat er toch echt een bundel met korte verhalen van zijn hand verschijnen. Verdere plannen voor een groots 2009? Sowieso ‘dé aller-ziekste video uit de Nederlandse geschiedenis’ en een nieuwe tour met De Jeugd.

Met een boek voor Pepijn, een zieke video én een nieuwe tour

Het plan was er al lang, de tijd ontbrak hem alleen vooralsnog. Maar het boek van Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig is zo goed als af. “Het is al helemaal geschreven, ik moet alles alleen nog even in elkaar laten zetten en bepalen waar het uit gaat komen”, zegt Lanen over de bundel met korte verhalen die hij komend jaar wil uitbrengen.

Was 2008 al een meer dan succesvol jaar voor de Jeugd van Tegenwoordig, zo was daar een 3VOOR12 Award, een nieuw album, een supertour, zo’n vijf clips, een film en Pepijn’s project LeLe met korte USA-tour, het nieuwe jaar belooft nog meer goeds. Zo komt er deze maand een nieuwe clip uit van De Jeugd, ‘Buma in me zak’, volgens Lanen ‘dé aller-ziekste video uit de Nederlandse geschiedenis': “Daar gaat niemand ooit meer overheen”.

Ook gaat De Jeugd van Tegenwoordig opnieuw touren, en Bas Bron gaat mee. “Hij gaat heel veel dingen live doen, met synthesizers en weet ik veel”, aldus Lanen. “Ook visueel gaan we wat groter uitpakken dit keer, en qua stagedingen.”

Ooit vroeg Lanen zich af of het mogelijk zou zijn om als Nederlandse hiphopformatie het succes van een Kane of een Anouk te evenaarden, inmiddels ziet hij De Jeugd van Tegenwoordig nog wel eens een zaal van formaat Heineken Music Hall vullen. “Op zich, als we er nog een klassiek album uitpompen, waar we natuurlijk nog wel even mee gaan wachten want je moet jezelf wel weer overtreffen, zou ik niet weten waarom ons dit niet zou lukken”, aldus Lanen. “Ons eerste album werd op zich ook wel goed ontvangen, maar dit keer hebben we een album neergezet waar mensen ook echt alle tracks van kennen. Daar ben ik heel blij mee, ik had niet gedacht dat het zo hard zou gaan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12