Guinness book of Recordings: Textures kiest Voicst Guinness book of Recordings: Textures kiest Voicst

"Dat klinkt niet heel erg metal uit mijn mond he?"

, Fiona Fortuin

Guinness book of Recordings: Textures kiest Voicst

"Dat klinkt niet heel erg metal uit mijn mond he?"

Fiona Fortuin ,

2008, zijn laatste dagen zijn geteld. Tijd om de balans op te maken: wat zijn de beste opnames van dit jaar, welke krijgen een plek in het Guinness Book of Recordings? Die keuze maken we niet zelf, maar laten we over aan anderen. Aan hen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Textures zanger Erik Kalsbeek: "Bij deze heb ik meteen het vooroordeel dat metalbands alleen naar metal luisteren omvergegooid."

"Dat klinkt niet heel erg metal uit mijn mond he?"

"We hebben ultiem goede reacties gekregen", zegt Textures zanger Eric Kalsbeek. Dit jaar kwam het derde album van de Tilburgse metalband uit, Silhouettes. Met de vorige plaat Drawing Circles gingen de deuren naar het buitenland open. Al heeft de band met Silhouettes terecht ook voet aan eigen grond gekregen, toch speelden ze dit jaar wederom meer over de grens. "Dat is ook aan onszelf te wijten", zegt Kalsbeek. "We zijn kieskeurig als het om optreden gaat, we stippelen onze locaties strategisch uit." Wat is volgens hem de beste opname van 2008?

Voicst - Everyday I work on the road live in Desmet 9-1-2008


"Voicst vind ik een van de beste Nederlandse bands. Vroeger was ik fan van de Presidents of the United States of America. Daar doet Voicst met hun krachtige, pakkende liedjes me aan denken. Dat klinkt niet heel metal uit mijn mond he? Ik hou van metal, maar ik luister ook veel naar andere muziek. Bij deze heb ik meteen het vooroordeel dat metalbands alleen naar metal luisteren omvergegooid."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12