Guinness Book of Recordings: De Kift kiest André Manuel & de Ketterse Fanfare Guinness Book of Recordings: De Kift kiest André Manuel & de Ketterse Fanfare

"Andre Manuél heeft een onontkoombare stem"

, Fiona Fortuin

Guinness Book of Recordings: De Kift kiest André Manuel & de Ketterse Fanfare

"Andre Manuél heeft een onontkoombare stem"

Fiona Fortuin ,

2008, zijn laatste dagen zijn geteld. Tijd om de balans op te maken: welk beste opnames van dit jaar en krijgen een plek in het Guinness Book of Recordings? Die keuze maken we niet zelf, maar laten we over aan anderen. Aan hen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Na zich te hebben verdiept in alle concerten van dit jaar, kwam De Kift zanger Ferry Heyne tot de volgende conclusie: "Natuurlijk kies ik André Manuel."

"Andre Manuél heeft een onontkoombare stem"

Op 1 september was het feest in huize Heyne. Daar vierde het Noord-Hollandse collectief De Kift zijn twintigjarig bestaan. Het kado dat ze zichzelf en de fans gaven was een serie 7" splitsingles waarop verschillende bands een De Kift lied coveren. Calexico, Franz Ferdinand, Monofocus, De Rondos en Zita Swoon deden mee. Diezelfde maand bracht de band ook haar achtste album uit, Hoofdkaas, waarmee ze het glas op de toekomst heft.

Hoofdkaas werd Album van de Week en ook presenteerde De Kift hun cd met een bijzonder optreden in 3VOOR12...Presenteert. Die opname kun je nog altijd terugzien en luisteren. Hier! Maar wat vindt zanger Ferry Heyne zelf de beste opname van 2008 op 3VOOR12? Hij laat weten zich in alle opnames van dit jaar te hebben verdiept, om vervolgens tot de conclusie te komen: "Natuurlijk kies ik André Manuel & De Ketterse Fanfare".

 

Andre Manuel & De Ketterse Fanfare @ 3VOOR12Radio live 5-6-2008


Dat natuurlijk zit hem in "die onontkoombare zang van André Manuel", vertelt Heyne. "Vooral in deze opname zingt hij heel goed en krachtig." Het eerstvolgende project van De Kift zal een samenwerking zijn met een Fries theatergezelschap. Samen zullen zij een stuk opvoeren gebaseerd op het De Meester en Margarita (1940), een boek van Michail Boelgakov dat vertelt over een bezoek van Satan aan Moskou. "Daar ben ik me nu op aan orienteren. Ik lees Faust en vraag rond over Satan. Manuel zingt in een nummer over het bezeten zijn door de duivel. Op die manier inspireert André me nu dus ook."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12