Crossing Border breidt uit naar Antwerpen

Louis Behre: "En daarna de rest van de wereld"

Fiona Fortuin ,

Crossing Border breidt uit naar Antwerpen. Directeur Louis Behre verhuist in april naar de Vlaamse stad om daar alles op poten te zetten. "Ik wil er bovenop zitten."

Louis Behre: "En daarna de rest van de wereld"

Crossing Border breidt uit naar Antwerpen. En dag na de eerstvolgende editie op zijn vertrouwde plek in Den Haag, reist een selectie van de bands naar de Vlaamse stad om daar op het zusterfestival te spelen.

Tot nog toe heeft Crossing Border de vele verzoeken uit het buitenland afgewezen. Niet dat het festival op voorhand tegen uitbreiding was, maar bang dat het festival zijn identiteit zou verliezen maakte de organisatie wel huiverig voor een dergelijke stap. Directeur Louis Behre: "Er is al eens een editie in Brussel geweest. Die trok veel bezoekers, maar het was niet zoals in Den Haag. Het was veel te statisch." Om de sfeer van het festival ook in Antwerpen te kunnen behouden, verhuist Behre mee. Zijn vrouw ook, zij zal daar Border Kitchen opzetten.

"Ik wil er bovenop zitten", zegt Behre. De verhuizing betekent overigens niet dat hij niet meer op het hoofdkantoor in Den Haag zal verschijnen. "Het is de bedoeling dat ik 2 tot 3 dagen in Den Haag zal zijn, de andere dagen ben ik dan in Antwerpen." De Belgische editie begint als een eendaagsfestival. Behre heeft nog geen specifieke locatie voor ogen, maar het liefst vindt hij er één die drie tot vier zalen tot de beschikking heeft.

Naast Antwerpen, zal Crossing Border in 2010 ook op SXSW in Austin, Texas, staan. En ook Glaslow neemt Behre serieus in overweging. "En daarna de rest van de wereld", zegt Behre met een lach.

Crossing Border vindt plaats op 18-21 november in Den Haag en 22 november in Antwerpen.