3VOOR12 Lokaalredacties tippen De Staat, The Tunes en Daily Bread

Koffiedik kijken met 3VOOR12

Ron van der Sterren ,

Wie gaat het maken in 2009? 3VOOR12 belde tijdens de eerste Dubbel Check met de lokale redacties en kreeg de heetste tips van bands die we niet mogen missen het komend jaar.

Koffiedik kijken met 3VOOR12

Elk jaar tippen de lokale redacties van 3VOOR12 tijdens de traditionele koffiedikuitzending van Dubbel Check welke bands we in de gaten moeten houden. Nationaal was er één band niet te missen: De Staat werd door Den Haag, Noord-Holland, Arnhem-Nijmegen en Breda getipt als de band van 2009. Daily Bread werd door Friesland en Flevoland getipt. Ook Voicst en DeWolff werden twee keer genoemd, maar die laatste kreeg wel twee stemmen van dezelfde redactie: 3VOOR12/Limburg zet voor 2009 alle ballen op de nieuwe band van Pablo van de Poel, die eerder al overtuigde met Infa.

De belangrijkste lijst is natuurlijk de lijst met bands die we nog niet kennen: de regionale tips, bands die soms nog aan hun eerste album moeten beginnen, maar lokaal toch al indruk maakten en dus gespot zijn door de redacties:

3VOOR12/Amsterdam over Sonja v Hamel:
"Ze heeft nog niet heel veel laten zien omdat ze alles heel netjes voorbereid. Dat idee hebben we. Ze was twee keer live te zien: Bij het afscheid van Caesar deed ze een nummer met Odilo van Coparck en op een Subbacultcha avond deed ze een try out van eigen nummers die al heel mooi waren, dat we het komende jaar veel van verwachten."


3VOOR12/Arnhem-Nijmegen over Lavalu:
"We hebben gezocht naar een act die nog niet zo bekend is bij 3VOOR12. Routines, De Staat, Autorace. Lavalu is nog niet zo bekend, maar staat wel op Noorderslag. Denk aan jazzy pop, Wouter Hamel, maar met meer attitude. Rauwer. Maar ook een beetje Roisin Murphy."

3VOOR12/Breda over Tank 86:
"Met een eigen rondreizend festival en een tour net achter de rug blijft Tank 86 ook in 2009 het beste dat Breda te bieden heeft."

3VOOR12/Den BoschOss-Uden over The 101's:
"De punk van de 101's is zo jong en fris dat we er nog meer van gaan horen."

3VOOR12/Den Haag over So What:
"Haalde afgelopen jaar de 50.000 dollar grens op SellaBand en heeft eind 2008 drie weken in Engeland in de studio gezeten met producer Greg Haver (Lost Prophets, Manic Street Preachers, GEM, Super Furry Animals) om hun debuutalbum op te nemen. Dat album komt binnenkort uit. So What is lekkere catchy puntige poprock in de traditie van Arctic Monkeys."

3VOOR12/Eindhoven over The Very Sexuals:
"Wat je eigenlijk al kende, maar waar ik nog steeds helemaal weg van ben. Veruit het beste wat Eindhoven te bieden heeft."

3VOOR12/Flevoland over Daily Bread:
"Op 3VOOR12/Friesland vind je veel berichten over de band. Maar ze komen oorspronkelijk uit Emmeloord en dat hoort toch echt bij Flevoland, dus Daily Bread is van ONS! Staan ook op Noorderslag en daar gaan ze zeker knallen."

3VOOR12/Friesland over Johnny Cage:
"Twee weken geleden speelde deze band in de oefenbunker waar ze een allereerste try out show gaven en ik was meteen verkocht. Dit moet je gewoon horen!"

3VOOR12/Groningen over Krause:
"Ze maakt al goede muziek en met Noisia als producers zijn haar liedjes nog beter geworden."

3VOOR12/ Limburg over DeWolff:
"Stond onlangs in Paradiso Grote Zaal als hoofdact. Eric Corton draaide het vaak, stond bij De Wereld Draait Door en gaat zo hard dat het niet is te stoppen in 2009."

3VOOR12/Noord-Holland over The Electric Jets:
"Denk Datsuns, Kings Of Leon. Hele jonge gasten met de juiste songs en de juiste attitude. Als zij op het podium staan gebeurt er wat."

3VOOR12/Overijssel over The Tommycats:
"Drie jonge jongens uit Enschede zijn vooral live ontzettend goed! Ik heb ze nu al een paar keer gezien en de zaal gaat altijd helemaal plat."

3VOOR12/Rotterdam over Harry Merry & the Must:
"Sorry, maar het komt van mijn label Tocado Records. Ik heb me er buiten gehouden, eerlijk waar. Als iedereen heel hard ja gaat roepen, ga ik natuurlijk geen nee zeggen."

3VOOR12/Tilburg over Woost:
"Woost maakt fantastische platen, wordt de hemel in geprezen en toch gebeurt het op de een of andere manier maar niet. Maar ze verdienen het wel en daarom tippen wij ze."

3VOOR12/Utrecht over I am Oak:
"Prachtige melancholische singer-songwriter. Wat kan ik zeggen: ik heb het twee keer mogen horen en twee keer stond het kippevel op mijn armen."