Vergeet de moshpit, crash die Lowlands mashup! Vergeet de moshpit, crash die Lowlands mashup!

Doe weer mee met het meest complete Lowlandsverslag

, Ron van der Sterren

Vergeet de moshpit, crash die Lowlands mashup!

Doe weer mee met het meest complete Lowlandsverslag

Ron van der Sterren ,

Moshen is zo 2008, maar de Lowlands Mashup is as 2009 as you can be! In de afgelopen drie jaar is onze mashup van typisch 3VOOR12-experiment uitgegroeid tot de grootste samenwerking tussen bezoekers en een journalistiek medium. Dé plek waar alles over jouw festival samenkomt is voor Lowlands behoorlijk geupdate.

Doe weer mee met het meest complete Lowlandsverslag

Hij is er weer, de 3VOOR12 Lowlands Mashup. Een mooi woord voor het verzamelen van alles wat er over Lowlands te vinden is. Hier komt het allemaal samen: alle tweets, foto's en video's van het Lowlandspubliek, de posts van Nederlandse bloggers en journalisten en natuurlijk verslaggeving van 3VOOR12 en alle 3VOOR12 vrienden. Maar ook de Film it Yourself video's, alle opnames van de Achterwerk in de Kast-kast, de 3VOOR12 Lowlands livestream en heel veel Lowlands concerten on/demand. Kortom: ALLES.

In al die veelheid is het makkelijk verdwalen. En hoewel wij Lowlanders wel wat gewend zijn, hebben we op veler verzoek dit jaar behalve een verbeterde zoekmachine ook een aantal simpele tabs toegevoegd om het leven van de mashupbezoeker aangenamer te maken. Wil je alle filmpjes zien die zijn gemaakt in de Achterwerk In De Kast cabine op het terrein, zien wat er nu live wordt uitgezonden, of toch even de recensies van de 3VOOR12 redactie filteren, dan kan dat nu heel eenvoudig.

Ook Film It Yourself (FIY), het nieuwe community project waarbij 3VOOR12 concerten filmt met behulp van jouw mobieltje, is geintegreerd in de mashup. Alle filmpjes die jullie uploaden van Passion Pit, Zwart Licht, Health, Jack Peñate of Aux Raus, krijgen een status aparte en zijn te vinden onder de FIY-tab. Natuurlijk vind je daar straks ook de gemonteerde versie van al jullie beelden van alle vijf de acts.

All you need to do is join!

HOE GEBRUIK IK DEZE MASHUP?
Klik op LIVE om tijdens Lowlands mee te kijken naar de LIVE webcast die 3VOOR12 uitzendt. Via de zoekbox kan je op zoek naar al het nieuws, foto's en tweets over je favoriete band en met de tab 'Alleen 3VOOR12' selecteer je al het redactionele nieuws van 3VOOR12.

HOE DOE IK MEE?
In zo'n informatiestroom mag ook jouw beleving niet ontbreken. Want of je nu op het festival zelf bent of thuis zit, jij kunt jouw verhaal op meerdere manieren toevoegen aan onze mashup. Kies zelf welke jij het handigst vindt ;)

 • Word vriend van 3VOOR12 op Twitter en microblog je ervaringen direct vanaf het veld via http://3VOOR12.vpro.nl/m
 • Mail of mms je foto's en video's naar lowlands@vpro.nl
 • Tag de foto's op je Flickr pagina met "lowlands" of "LL09"
 • Tag de video op je YouTube of Vimeo pagina met "lowlands" of "LL09"
 • Qik livestreaming op je mobiel en op Lowlands? Klik op 'attend event' op de Qik's pinkpop event page: http://qik.com/event/2632/a-campingflight-to-lowlands-festival
 • Vink "lowlands" aan als event op je MobyPicture account: http://www.mobypicture.com/group/LL09
 • Film met je mobiel voor FIY

FIY: Film It Yourself!

 • Film met je mobiel of kleine camera de concerten van Passion Pit, Zwart Licht, Health, Jack Peñate en Aux Raus
 • Film het liefst hele nummers. Maak je niet druk om de geluidskwaliteit, daar zorgen wij voor
 • Upload je filmpje na afloop via Mobypicture.com en tag je filmpje met #fiy
 • Of ga naar de VPRO stand en laat je apparaat bij het FIY lab leegtrekken
 • Zie als je thuis bent de complete concerten van Passion Pit, Zwart Licht, Health, Jack Peñate en Aux Raus terug op 3VOOR12TV, mét jouw beelden
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12