De Kift doet hip met Philharmonisch Orkest en dj’s De Kift doet hip met Philharmonisch Orkest en dj’s

Optreden in trendy Rotterdamse club

, Fiona Fortuin

De Kift doet hip met Philharmonisch Orkest en dj’s

Optreden in trendy Rotterdamse club

Fiona Fortuin ,

Klassieke muziek is De Kift niet vreemd, eerder bracht de band uit Koog aan de Zaan een dvd met een club-uitvoering van de opera Vier voor Vier uit. Ditmaal is de band gevraagd om samen te werken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. En daarmee gaan ze nog een stapje verder: het optreden moet ook hipsters trekken.

Optreden in trendy Rotterdamse club

Klassieke muziek is De Kift niet vreemd, eerder bracht de band uit Koog aan de Zaan een dvd met een club-uitvoering van de opera Vier voor Vier uit. Ditmaal is de band gevraagd om samen te werken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Althans, met de afsplitsing Domestica. En daarmee gaan ze nog een stapje verder: het optreden moet ook hipsters trekken. Op 5 september staat De Kift in Off_Corso, de trendy club in de havenstad. Ook dj’s en vj’s hebben zich bij het gezelschap aangesloten.

Zanger Ferry Heijne: “Het is een hippe club ja. We zijn er nu een keer wezen kijken. Het is een mooie zaal met allure. Toch zit er ook iets van vergane glorie in, doordat het nog elementen van de structuur van de bioscoop heeft dat het vroeger was.”

De Kift en de dj’s zijn door Domestica gevraagd om samen met het orkest een avond tijdens het Gergiev festival te vullen. Onder meer Roxy veteraan Eddy de Clerq doet mee. Heijne: “Het Philharmonisch orkest, de dj’s en wij trekken alle drie verschillende groepen mensen. Op die avond hopen we dat ze allemaal met iets nieuws kennismaken.”

Domestica zal werk van De Kift onder handen nemen en andersom. Ook zullen de twee samen een speciaal stuk gearrangeerd door Vincent van Warmerdam opvoeren. “De Kift gaat klassiek, zo gaat het ongeveer klinken. Er doet ook nog een operazangeres mee, Rea Claudia Kost. Daarna nemen de dj’s het over. Wij beginnen met een versie van Hoofdkaas, waar zij op door gaan. Ik heb nog geen contact gehad met Eddy de Clerq en de andere dj’s, maar dat zal een dezer dagen nog wel gebeuren. Dat we dan mp3’s uitwisselen of zo. Als dat niet gebeurd, is het ook niet erg. Ik kan wel tegen verrassingen.”

Buiten dat brengt De Kift twee oude releases opnieuw uit, IJverzucht uit 1989 en Krankenhaus uit 1993. Twee Amerikaanse labels namen eerder dit jaar onafhankelijk van elkaar contact met de band op. Missippi Records met het verzoek om IJverzucht opnieuw op vinyl uit te brengen, Domino Sound Records kwam met hetzelfde verzoek maar dan voor Krankenhaus. In augustus en september zijn ze in Amerika te koop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12