All Missing Pieces komt met debuut, met orgel en met nieuw bandlid All Missing Pieces komt met debuut, met orgel en met nieuw bandlid

Nieuwe nummers ook op Lowlands te horen

, Fiona Fortuin

All Missing Pieces komt met debuut, met orgel en met nieuw bandlid

Nieuwe nummers ook op Lowlands te horen

Fiona Fortuin ,

Een jaar lang heeft All Missing Pieces niet opgetreden. Bewust, om zich te kunnen concentreren op school en nieuw materiaal. “De pauze heeft voor goede dingen gezorgd”, vertelt zanger Camiel. Dat blijkt: een orgel en extra bandlid zijn aangeschaft en Quinten wordt 13 jaar. "Vanaf dan mogen we in schoolvakanties zo vaak optreden als we willen."

Nieuwe nummers ook op Lowlands te horen

All Missing Pieces speelt dan niet op Lowlands, toch kun je er wellicht een paar nieuwe nummers van de band horen. Als je op het juiste moment toevallig langs de tent van zanger Camiel loopt. Op de vroege donderdagmorgen is hij vertrokken naar Biddinghuizen, met zijn gitaar op de rug. “Een mini-gitaar, dat dan wel. Als ik wat ga spelen, dan worden dat zeker nieuwe nummers.”

Want het Haagse trio heeft volop nieuw materiaal. Een jaar lang hebben de drie broers niet opgetreden, om zich te kunnen richten op het naderende debuutalbum en school. “De pauze heeft voor goede dingen gezorgd”, vertelt Camiel. “Ik had vier jaar geleden, toen we de band begonnen, nooit kunnen bedenken dat we zover zouden komen. Dankzij een paar toffe nummers kregen we een platencontract. Pas daarna, door de optredens, kregen we het spelen echt onder de knie. De festivals waren een soort van muziekles voor ons. Als ik de nieuwe nummers vergelijk met de EP Pushthebuttononmybackandturnmeon, dan ben ik twintig keer zo trots.”

Het geluid van All Missing Pieces zal dan ook een stuk anders klinken. “We hebben een orgel gekocht, waar ik mee ben gaan experimenteren. Omdat ik eigenlijk gitaar speel, voegt bij de optredens een extra lid zich bij de band. Wie dat is hou ik nog even voor me, maar het is een goede vriend van me.”

In september gaan ze de studio in, de Basement Studio om de hoek bij huize All Missing Pieces. Eerst om een paar nummers op te nemen, waaronder de single. Die moet dit jaar nog uitkomen. Nog niet duidelijk is wanneer het album verschijnt. De eerste optredens zullen snel daarna volgen, maar vanaf volgend jaar zal All Missing Pieces echt weer van zich laten horen.

Dat is dan ook meer mogelijk, omdat Quinten dat jaar de respectabele leeftijd van dertien bereikt. Waar de band nu nog door de jonge leeftijd van vooral Quinten vast zit aan een beperkt aantal optredens per jaar, mag de jongste straks van de Arbeidsinspectie in de schoolvakanties doen en laten wat hij wil. “We mogen in die periodes zoveel optreden als we willen. Zeker in de zomer kunnen we veel festivals doen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12