3VOOR12AWARD Pleidooi: nieuwe 3FM coördinator Wilbert Mutsaers over Kyteman 3VOOR12AWARD Pleidooi: nieuwe 3FM coördinator Wilbert Mutsaers over Kyteman

“Miles Davis kan tevreden knipogen”

, Redactie 3VOOR12

3VOOR12AWARD Pleidooi: nieuwe 3FM coördinator Wilbert Mutsaers over Kyteman

“Miles Davis kan tevreden knipogen”

Redactie 3VOOR12 ,

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt. Vanaf deze week houdt een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Vandaag: 3FM zendercoördinator Wilbert Mutsaers over Kyteman.

“Miles Davis kan tevreden knipogen”

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12AWARD uitgereikt. Twaalf albums zijn in de race om uitgeroepen te worden tot beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Vanaf deze week houdt een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Wilbert Mutsaers begon zijn radiocarrière bij Radio Rattenplan, in een ver verleden tijdens zijn studie. Via een lange omweg bij Universal begint hij in oktober aan zijn nieuwe baan als zendercoördinator van 3FM. Mutsears houdt een pleidooi voor Kyteman.


“Kyteman. Colin Benders, met trompet en scheve pet. Ik zag hem voor het eerst toen hij de gelederen van de hiphopformatie Relax kwam versterken. Een tiener was hij toen nog. Schuchter in de kleedkamer, een slangenmens op het podium. Jaren later kennelijk een kluizenaar, in een kamertje in Utrecht. Hij knutselde met weinig middelen, maar met veel vrienden in drie jaar tijd The Hermit Sessions in elkaar. Tegen de stroom in, zo mogen we het graag zien. The Hermit Sessions is een prachtige titel voor een album, met een prachtig artwork.

Maar: The Hermit Sessions is niet het beste album dat dit jaar in Nederland is gemaakt. Het is misschien ook nog te vroeg, om dat al in augustus vast te stellen. Het is waarschijnlijk ook niet het beste album dat Kyteman ooit zal maken. Daar is het ook nog te vroeg voor. The Hermit Sessions zie ik als een voorstudie van een fantastisch, desnoods live album dat Kyteman nog moet gaan maken. Een voorstudie zoals de oude schilders ze vroeger maakten voordat ze de kwasten voor het echie op papier drukten. Ik zie het dan ook als de grondverf, als de basis die nodig was om tot de meest geweldige liveshows van het jaar te komen. Een 21-koppig hiphoporkest, met trompet en scheve pet. Tom Waits kan zijn potten en pannen opbergen en Miles Davis kan tevreden knipogen. Was even bang dat Kyteman de hype niet kon weerstaan, maar authenticiteit heeft het gelukkig weerstaan van het snoepje van de week syndroom.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12