3VOOR12 AWARD pleidooi: Ruud van der Peijl over The Moi Non Plus 3VOOR12 AWARD pleidooi: Ruud van der Peijl over The Moi Non Plus

“Het zijn hysterische jongens en ze zien er ook nog eens goed uit”

, Redactie 3VOOR12

3VOOR12 AWARD pleidooi: Ruud van der Peijl over The Moi Non Plus

“Het zijn hysterische jongens en ze zien er ook nog eens goed uit”

Redactie 3VOOR12 ,

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt. Vanaf deze week zal een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi houden voor een van de genomineerden. Vandaag: Stylist Ruud van der Peijl over The Moi Non Plus.

“Het zijn hysterische jongens en ze zien er ook nog eens goed uit”

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt. Twaalf albums zijn in de race om uitgeroepen te worden tot beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Vanaf deze week zal een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi houden voor een van de genomineerden. Vandaag: The King of Style Ruud van der Peijl over The Moi Non Plus.


“Ik heb een eigen radioprogramma en zocht naar leuke nummers. Ik zag Jill Sander Makes Your Eyes Black op de Luisterpaal staan, een nummer van The Moi Non Plus. Ik klikte het aan. Toen zag ik de hoes, die zag er ook geweldig uit. Het nummer klonk ook leuk, dus ik draaide dat. Later zocht ik een grafisch vormgever. Mijn assistente zei toen: die is leuk. Dat bleek de jongen van The Moi Non Plus te zijn, Bas Morsch. Dus ik de hele plaat luisteren.

The Moi Non Plus is geweldig, omdat ze een geweldig grafisch beeld hebben. Als je de hoes ziet, vergeet je hem nooit meer. Het is een soort Joy Division remake, maar dan heel slim. Ik heb ze live gezien, ze gaan helemaal uit hun dak. Het zijn hysterische jongens en ze zien er ook nog eens goed uit. Maar het gaat verder dan dat. Het is heel intens en heel hysterisch en daarom heb ik nog nooit meer dan drie nummers kunnen luisteren. Dat is heel mooi, want dan raak je nooit uitgeluisterd.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12