3VOOR12 Award pleidooi: Nico Dijkshoorn over Lucky Fonz III 3VOOR12 Award pleidooi: Nico Dijkshoorn over Lucky Fonz III

“Lucky Fonz ontroert mij, en daar gaat het om bij popmuziek”

, Atze de Vrieze

3VOOR12 Award pleidooi: Nico Dijkshoorn over Lucky Fonz III

“Lucky Fonz ontroert mij, en daar gaat het om bij popmuziek”

Atze de Vrieze ,

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt. Vanaf deze week zal een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi houden voor een van de genomineerden. Vandaag: Nico Dijkshoorn over A Family Like Yours van Lucky Fonz III.

“Lucky Fonz ontroert mij, en daar gaat het om bij popmuziek”

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt. Twaalf albums zijn in de race om uitgeroepen te worden tot beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Vanaf deze week zal een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi houden voor een van de genomineerden. Vandaag: de enige échte dichter des vaderlands Nico Dijkshoorn over A Family Like Yours van Lucky Fonz III.

“Ik houd graag een pleidooi voor A Family Like Yours, vooral om al die ongelofelijke zeiksnorren het zwijgen op te leggen die zeggen dat Lucky Fonz niet kan zingen. Ik bedoel: Jantje Smit zingt heel verstaanbaar over een tuintje in zijn hart, en dat zou ik het liefst met mijn handen in een keer uit zijn keel willen rukken. Lucky Fonz stond twee maanden geleden nog naast me bij De Wereld Draait Door. Dan staat hij met de tranen in zijn ogen een liedje voor je te spelen. Die jongen is volkomen authentiek. 

Op deze plaat staan nummers waar Paul McCartney een moord voor zou doen. Twee nummers later hoor je Jonathan Richman voorbijkomen, met een prachtig soort naïviteit zingt hij over een ritje in een truck. The Kinks komen voorbij, Woody Guthrie. Ik vind het geniaal. Die onzin dat hij niet kan zingen. De mooiste liedjes die ik ken hebben een snik. Bowie zijn eerste platen? Vals, prachtig. Lucky Fonz is iemand die mij ontroert, en daar gaat het om bij popmuziek. Ik vind dit een van de beste platen, zo niet de beste plaat die dit jaar in Nederland is verschenen. Ga hem kopen en laat hem winnen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12