Roosbeef wint 15.000 euro met kleinkunstprijs Roosbeef wint 15.000 euro met kleinkunstprijs

Singer-songwriter weet wel raad met geldbedrag

, Fiona Fortuin

Roosbeef wint 15.000 euro met kleinkunstprijs

Singer-songwriter weet wel raad met geldbedrag

Fiona Fortuin ,

Roosbeef heeft de Eerste Prijs 2009 gewonnen. Dit maakt de Utrechtse singer-songwriter in één klap 15.000 euro rijker. Roosbeef weet wel raad met het geld. “Ik ben mijn ouders nog geld verschuldigd.”

Singer-songwriter weet wel raad met geldbedrag

Roosbeef is de winnaar van de Eerste Prijs 2009. De Utrechtse singer-songwriter Roos Rebergen bracht eind vorig jaar haar debuut Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten uit. Het album wordt door de jury de hemel in geprezen. Een regel uit het rapport: ‘Roosbeef is een muzikale dichter met een opmerkelijk stemgeluid, door haar band voortreffelijk ingebed in stilistische arrangementen.’

De prijs voor kleinkunstenaars maakt Roosbeef in één klap 15.000 euro rijker. Al is het geld nog niet binnen, de singer-songwriter weet al waar ze het aan zal besteden. “Ik zou er een nieuwe plaat van kunnen maken, ik kan er nieuwe instrumenten van aanschaffen. En ik moet nog wat mensen, zoals mijn ouders, terugbetalen. Het geld komt dus wel op.”

Na de uitreiking heeft Roosbeef met haar band, ouders, de jury en juryvoorzitter Hans van Willigenburg gedineerd. “Met veel wijn en lekker eten. Martine Bijl was er ook bij, zij zat in de jury. Ze was heel aardig. We hebben over van alles gepraat.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12