Nieuw album Shinedoe verschijnt over anderhalve maand

Amsterdamse dj reist sinds vorige plaat de hele wereld over

Marijke Ursem ,

Drie jaar na Sound Travelling is de Amsterdamse dj Shinedoe headliner op vele, internationale, dancefeesten. Ook met haar label gaat het goed, de lijst met artiesten groeit en er is een heuse labelmanager bijgekomen. “Ik ben nu meer artiest geworden”, vertelt ze in Dubbel Check. “Je kunt niet de wereld over reizen en tegelijkertijd een label runnen.”

Amsterdamse dj reist sinds vorige plaat de hele wereld over

Over anderhalve maand verschijnt No Boundaries, het tweede album van dj/producer Shinedoe. “Het is een echt Shinedoe album, maar dan anders. Minder minimal en meer invloeden uit de house, dubstep en jazz. Het blijft wel echte dansvloermuziek. Die invloeden zijn er altijd al geweest, maar ik heb er voor gekozen om ze op dit album meer naar voren te brengen.”

Uiteraard verschijnt No Boundaries bij Intacto Records, haar eigen label wat ze samen met Dylan Hermelijn heeft opgezet.  Vorig jaar haalde ze Anton Pieëte  binnen.“Daar ben ik echt heel erg blij mee, hij is een hele goede producer. Het is heel erg verrassend wat hij doet, dat vind ik het belangrijkst.” Door haar succes als dj heeft ze geen tijd meer om alles zelf te doen. Daarom heeft ze haar zus aangenomen als labelmanager. “Ik ben nu meer artiest. Ik bemoei me nog wel met wat er op een plaat komt en met belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. En daarbij een hoop administratie, het zijn niet alleen maar de leuke dingen.”

Shinedoe is de laatste jaren nog maar weinig in Nederland. Met haar eerste album Sound Travelling heeft ze internationaal haar plek veroverd. “Ik zat in Hamburg, even in België en daarvoor in Japan. Ook draai ik veel in Italië. En dan niet als opwarmer, maar als afsluiter en headliner. Doordeweeks ben ik wel een aantal dagen thuis en dan zit ik in de studio muziek te maken.”

No Boundaries verschijnt 29 mei en wordt gepresenteerd in de Melkweg in Amsterdam.