Eerste namen 3VOOR12 podium Motel Mozaique

Health, Grampall Jookabox, The New Wine, Darker My Love en Mocky op een bouwput

Redactie 3VOOR12 ,

Net als voorgaande jaren is 3VOOR12 ook nu weer volop aanwezig op Motel Mozaique. Dat betekent niet alleen verslag van de concerten en gidsentochten, we pakken ook weer uit met ons inmiddels traditionele 3VOOR12podium.

Health, Grampall Jookabox, The New Wine, Darker My Love en Mocky op een bouwput

Net als voorgaande jaren is 3VOOR12 ook nu weer volop aanwezig op Motel Mozaique. Dat betekent niet alleen verslag van de concerten en gidsentochten, we pakken ook weer uit met ons inmiddels traditionele 3VOOR12 podium. De laatste jaren stond dat podium altijd in galerie TENT, dit jaar horen we nóg meer bij het festival: het 3VOOR12 podium staat namelijk op een bouwput naast het kloppend hart van het festival, het Nationaal Architectuur Instituut in het Museumpark. Vijf minuten lopen van Rotown en Watt. De optredens zijn ook dit jaar weer toegankelijk voor publiek. De precieze tijdsindeling hou je tegoed, wel kunnen we vertellen dat je bij 3VOOR12 zowel op vrijdag 10 als op zaterdag 11 april volop bands uit het festivalprogramma kunt zien. De eerste vijf namen dan maar?

Darker My Love (vrijdag)

Psych-rock kwartet Darker My Love is momenteel op tournee met A Place To Bury Strangers. De band met ex-leden van Distillers en Nerve Agents klinkt als My Bloody Valentine meets Beach Boys. En als je dat dan in een bouwput zet, weet je wat je te wachten staat

Grampall Jookabox (vrijdag)
De Amerikaanse singer-songwriter David Adamson eindigde in december hoog in de 3VOOR12-jaarlijstjes met zijn eigenwijze album Ropechain. Het is een wonderlijk allegaartje van folk, hiphop, elektronica en allerhande maffe samples. Een beetje raar dus, maar opvallend genoeg ook erg catchy. Grampall Jookabox speelt voor het eerst in Nederland.

The New Wine (vrijdag)
Oude wijn in nieuwe zakken? Of nieuwe wijn in oude zakken? Hoe zat het ook alweer? Ze waren al te zien op Eurosonic, deze vrienden van The Whitest Boy Alive. Ook The New Wine komt uit Noorwegen, en ook zij maken lichtvoetige, dansbare popliedjes met synthesizers en vrolijke handclaps.

Health (zaterdag)
Ze zijn misschien wel het meest bekend van hun confrontatie met Crystal Castles in de track Crimewaves, deze hippe vier uit Los Angeles. Dat is een min of meer elektronische track, maar Health maakt zelf hogeschool punk, met bizarre ritmes, noise en vervormde stemmen. Een van de meest eigenzinnige bands van de laatste tijd.

Mocky
(zaterdag)
De Canadees Dominic Salole aka Mocky is een zwerver. Via Toronto naar Londen, Amsterdam kwam hij terecht in Berlijn, de hoofdstad van alles wat hip is. Muzikaal is Mocky een grappenmaker die hip-hop combineert met experiment en zal dat ook op ons 3VOOR12 podium met gevoel voor humor doen.