Malkovich stopt Malkovich stopt

Bandleden verspreiden zich over psychedelica, covers en Adolf

Malkovich stopt

Bandleden verspreiden zich over psychedelica, covers en Adolf

Randstad hardcore/punkband Malkovich gooit de gitaar in de ring. Een half jaar geleden zijn ze gezamenlijk tot het besluit gekomen. Vrijdag 12 september is de overlijdensadvertentie eruit gegaan. “Wanneer die stijgende lijn wegvalt is het moeilijk om gemotiveerd te blijven.”

Bandleden verspreiden zich over psychedelica, covers en Adolf

Het waren acht mooie jaren voor de band. Twee albums, twee ep’s, een Essent Award, optredens in het binnen- en buitenland waaronder IJsland en Amerika. Maar nu stopt Malkovich. Een half jaar geleden had de band het al binnen de repetitieruimte besloten. Vandaag, vrijdag 12 september, is de overlijdensadvertentie eruit gegaan.

“We hebben meer bereikt dan we durfden te dromen”, zegt gitarist Thomas. “We stonden op Lowlands, wonnen een Award, tourden door het buitenland. Maar we hebben ook niet alles eruit gehaald. Na onze laatste plaat hebben we door pech met boekers niet die tour op poten gekregen, zoals we voor ogen hadden. Als je dan die stijgende lijn ziet wegvallen, is het moeilijk om gemotiveerd te blijven.” Daar was iedereen het in de band mee eens. Thomas: “Eén iemand, ik weet niet meer wie, opperde het idee, maar bij de rest kwam dat niet als een verrassing.” 

Na het afscheidsconcert op 3 oktober in Akhnaton in Amsterdam versplintert de band in meerdere delen: zo gaat Thomas verder met de psychedelica band The Devil’s Blood en punkband Adolf Butler (met Malle Pietje van Malle Pietje & The Bimbo’s). “En ik weet van Josha (de drummer,red) dat hij Carceri nieuw leven in gaat blazen. Mark (gitarist, red) zet zich in voor zijn coverband en Hugo (zanger, red) is samen met Aux Raus zanger Bastiaan aan iets bezig.”

Wat Malkovich nu het meest zal gaan missen? Thomas: “Het touren. Dat was ultiem. We hebben nodig feestje meegemaakt en het was altijd gezellig. We hebben het nu al een jaar ofzo niet meer gedaan. We missen het dus nu al.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12