Geen Dixi’s voor Todays Art Geen Dixi’s voor Todays Art

“Zodra ik dat soort maatregelen moet treffen, weet ik dat ik te ver doorschiet”

Geen Dixi’s voor Todays Art

“Zodra ik dat soort maatregelen moet treffen, weet ik dat ik te ver doorschiet”

Driemaal is scheepsrecht. Het festival Todays Art dat op 26 en 27 september voor de derde maal plaatsvindt, lijkt zijn vorm te hebben gevonden. “Zo voelt het ook. Groeien wil ik niet. Zodra ik maatregelen moet gaan nemen; verkeersregelaars moet inschakelen of Dixies moet plaatsen, denk ik dat ik te ver doorschiet.”

“Zodra ik dat soort maatregelen moet treffen, weet ik dat ik te ver doorschiet”

Driemaal is scheepsrecht. Het festival Haagse Todays Art voor elektronische muziek, dans en fotografie dat op 26 en 27 september voor de derde maal plaatsvindt, lijkt zijn vorm te hebben gevonden. Het terrein is op de schop gegaan. De verschillende locaties liggen niet meer verspreid over de stad, maar vormen vanaf het centraal station een rechte lijn richting Paard van Troje. Een stuk compacter en overzichtelijker dus. “Natuurlijk zijn er altijd dingen voor verandering vatbaar, maar het voelt dit keer echt goed”, zegt organisator Olof van Winden. “Niet alleen ik voel het zo, de reacties van anderen zijn er ook naar.”

Nieuw onder de locaties is de Anton Philipszaal, die ruimte biedt aan 2000 man en waar onder meer !!!, God is an Astronaut en Poni Hoax optreden. “Zo’n grote ruimte vraagt om een andere manier van programmeren. Het brengt je bij andere genres, zoals singer-songwriter en pop. In dat opzicht is Todays Art ook groter gaan denken.”

Maar meer kaarten wil Van Winden niet verkopen. “De kaartverkoop is met twintig duizend voor het hele weekend sinds het begin stabiel. Dat is oké, meer hoeft van mij echt niet. Groter betekent dat ik concessies moet gaan doen in de programmering en dat wil ik niet. Zodra ik maatregelen moet gaan nemen; verkeersregelaars moet inschakelen of Dixi’s moet plaatsen, denk ik dat ik te ver doorschiet.”

Todays Art is op 26 en 27 september in Den Haag, verspreid over verschillende locaties in de stad. Op het programma staan onder meer !!!, Byetone, Isolee, Claro Intelecto, Lindstrøm en Andy Stott.

Luister naar het gehele interview met Olof van Winden in Dubbel Check over het Den Haag Centraal Station als mixer, fietsbellen en arty farty toiletten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12