Roosbeef komt op voor eenzame hondenbezitters Roosbeef komt op voor eenzame hondenbezitters

Debuut uit in januari

Roosbeef komt op voor eenzame hondenbezitters

Debuut uit in januari

In 2005 won Roosbeef de Grote Prijs in de categorie singer-songwriter, in april liet ze weten dat haar debuut uit zal komen bij Excelsior. In oktober, vertelde ze. Samen met Zita Swoon gitarist Tom Pintens ging ze de studio in, Voicst frontman Tjeerd Bomhof kwam af en toe langs om samen met haar aan nummers te werken. Maar nu is het oktober en horen we niets. Een update met Roosbeef in Dubbel Check: “Ik heb een albumtitel!”

Debuut uit in januari

In 2005 won Roosbeef de Grote Prijs in de categorie singer-songwriter, in april dit jaar tekende ze voor haar debuut bij Excelsior. Samen met Tom Pintens ging de band onder leiding van Roos Rebergen de studio in, Voicst frontman Tjeerd Bomhof mocht af en toe langskomen om aan nummers te sleutelen. In oktober zou het album uitkomen, vertelde Roos. Maar nu het zover is, is het stil rondom Roosbeef. Hoogste tijd dus voor een update in Dubbel Check. Roos: “We hebben rustig de tijd genomen. Maar hij is nu af, in januari komt hij uit. En ik heb een albumtitel! Wil je het weten? Tromtromtrom…Ze Willen Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten.”

Ze legt uit: “Ik was eens in een café, toevallig. Er kwam een man met een hondje binnen. Iedereen aaide het hondje. Die man wilde ook met iemand praten, maar iedereen weerde hem af. Ik deed dat ook hoor. Toen schreeuwde hij heel hard: ze willen wel je hond aaien, maar niet met je praten. Toen heb ik dat opgeschreven. Wat ik daarmee wil zeggen? Het valt me op dat mensen maar oppervlakkig interesse in elkaar tonen, ze denken te veel aan zichzelf. Het gaat vaak niet verder dan een ‘hoi, hoe gaat het’. Dat houdt het in. Is het duidelijk zo? ”

Over het resultaat is Roosbeef meer dan tevreden. “Tom Pintens heeft veel gedaan en samen met Tjeerd heb ik aan oude nummers gesleuteld. De plaat is niet overgeproduceerd, maar er zitten wel veel extra dingen in. Die wil ik ook graag live laten horen, dus zijn we momenteel veel aan het repeteren.”

Drie jaar geleden is ze middels het winnen van de Grote Prijs geïntroduceerd aan een groter publiek. Is ze nu niet bang dat mensen haar na al die jaren zijn vergeten? “Nee, ik denk dat mensen me nog wel kennen. Niet zozeer vanwege de prijs, maar ik heb de afgelopen jaren veel opgetreden. De aandacht is altijd wel gebleven.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12