Muziek Centrum Nederland helpt Rauw naar Berlijn Muziek Centrum Nederland helpt Rauw naar Berlijn

Berlijn, Londen en Parijs toneel voor Nederlands dancetalent

Muziek Centrum Nederland helpt Rauw naar Berlijn

Berlijn, Londen en Parijs toneel voor Nederlands dancetalent

Nederlands dancetalent krijgt het komend jaar de kans om in het buitenland op te treden. Onder de naam Plastic Dreams gaat Muziek Centrum Nederland clubavonden organiseren in Berlijn, Londen en Parijs. Op 24 oktober gaat Plastic Dreams officieel van start tijdens het Amsterdam Dance Event in Studio 80.

Berlijn, Londen en Parijs toneel voor Nederlands dancetalent

Muziek Centrum Nederland (MCN) gaat het komend jaar clubavonden in Berlijn, Londen en Parijs organiseren onder de naam Plastic Dreams. De hoofdsteden krijgen een tweemaandelijkse clubavond met een Nederlandse gastheer die de avond mag samenstellen. Joost van Bellen is verantwoordelijk voor de avond in Berlijn, Parra Soundsystem in Parijs en Kindred Spirit in Londen. Op 24 oktober start Plastic Dreams in Studio 80 met een line-up van alle hosts tijdens het Amsterdam Dance Event. De pilot begint een week eerder. Joost van Bellen staat dan met Rauw in de Berlijnse Badlands-club.

Plastic Dreams moet een springplank worden voor Nederlands dancetalent. Femke Dekker van MCN: “Wij zien het promoten van binnenlands talent als het grootste doel omdat iedereen in het buitenland de Tiësto’s en de Ferry Corstens kent, terwijl we meer te bieden hebben.” Voor de pilot in Berlijn staan vaste Rauw-namen geboekt zoals The Walk & Rogerseventytwo en DJ Wanna Be A Star. Angst voor vriendjespolitiek heeft Dekker niet: “Wij evalueren samen met alle partners en zullen er zeker iets van zeggen als altijd dezelfde namen worden geboekt.”

Mirik Gelders is producent van Rauw en ziet de avonden ook als een mooie mogelijkheid om talent te pushen: “Rauw is een keurmerk, dus talenten kunnen we zonder problemen boeken in Berlijn naast gevestigde namen. En onze vaste Rauw-aanhangers gaan mee. Als die beginnen te stuiteren, dan heb je sowieso een goed feest.” Volgens Gelders is het zonder een financiële injectie moeilijk om Rauw in Berlijn neer te zetten. “We hebben zeker voor de eerste editie een kickstart nodig. We investeren in dit project omdat we erachter staan en we verwachten niet er direct veel geld mee te verdienen. Sterker nog; soms voelt het net alsof we een filantropische instelling zijn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12