Hollandse Nieuwe The Routines kennen elkaar via Marktplaats

Kelly Routine: “We missen de trein als we na twaalf uur spelen”

De Hollandse Nieuwe van deze week zijn The Routines, een Nijmeegs-Wagenings duo die lekkere smerige electrorock maken.

Kelly Routine: “We missen de trein als we na twaalf uur spelen”

Voor vette electrorock moeten we tegenwoordig in het oosten van het land zijn, want in Nijmegen en Wageningen borrelt het. Kelly en André Routine vormen samen The Routines, een duo die elkaar via Marktplaats heeft gevonden. The Routines zijn de Hollandse Nieuwe van deze week.

WIE ZIJN THE ROUTINES?
“Ik, Kelly, en André. André draait aan de knopjes, speelt synthesizers en bedient de samples. Ik zing. Ja, dat past allemaal in de trein en daarmee gaan we ook want we hebben allebei geen rijbewijs. Als we spelen in Amsterdam moeten we voor twaalf uur klaar zijn, anders komen we niet thuis. Dus als er iemand is die wil rijden, laat het alsjeblieft weten. Het is toch muziek voor de nacht. Wat betreft de muziek, dat doet André, maar als ik iets niet leuk vind, dan zeg ik er iets van. We kennen elkaar van Marktplaats. Hij zocht een zangeres, ik zocht een bandje. Toen bleek het elektronisch te zijn, maar dat leek vind ik ook leuk.”

WAAR KOMT DE NAAM VANDAAN?
“André verzon de naam. Mijn danspasjes hebben wel een routine ja. Bij sommige nummers heb ik een leuk discodansje. André probeert mee te doen, maar dat is toch meer iets voor mij. Ik kan gewoon iets beter dansen.”

3VOOR12 OORDEEL: KORT: PART OF GELDERLAND NEVER DIES. LANG: ROUTINES DOEN HUN NAAM GEEN EER AAN. HET MAG DAN BEKEND KLINKEN, ROUTINEMATIG IS HET ZEKER NIET. GLAD GENOEG OM DE DANCEDANDIES AAN HET BEWEGEN TE BRENGEN, RAUW GENOEG OM DE NACHTBRAKERS TE LATEN KAUWEN.

“Nou, daar kan ik wat mee voor de MySpace!”

LABEL OF TOURMANAGER?
“Label. We hebben nog geen aanbiedingen en zoeken nog niet actief. Dat doen we als de demo in november af is.”

ALBUM OF HEEL VEEL SPELEN?

“Heel veel spelen.”

LIVE OF ALBUM?
“Live. Zeker live. Nog even wel. We hebben nog geen plan voor een album, we bestaan nog maar vier maanden.”

WAAR ZIEN?
“8 november in de Willemeen GeselXL in Arnhem. Ga er naartoe want dat wordt megagaaf!”