Evan Dando & Kate Moss coveren Arling & Cameron Evan Dando & Kate Moss coveren Arling & Cameron

Richard Cameron: “Het zal wel geen Kraftwerk-uitvoering zijn”

Evan Dando & Kate Moss coveren Arling & Cameron

Richard Cameron: “Het zal wel geen Kraftwerk-uitvoering zijn”

Het begint een gewoonte te worden; grote bands die nummers van Nederlandse bands coveren. Na Franz Ferdinand en De Kift, gaan The Lemonheads zich wagen aan een lied van Arling & Cameron. De keuze is gevallen op Dirty Robot voor een coveralbum waar ook nummers van Christina Aguilera en Leonard Cohen op staan. Richard Cameron: “Ze zullen het nummer wel leuk hebben gevonden.”

Richard Cameron: “Het zal wel geen Kraftwerk-uitvoering zijn”

Evan Dando gaat met The Lemonheads een album uitbrengen waar alleen covers op staan. Tussen namen als Christina Aguilera, G.G. Alin en Leonard Cohen staat ook de naam Arling & Cameron. Dando’s keuze viel op Dirty Robot, een single van het album We Are A&C uit 2001. De zanger heeft geen toestemming gevraagd aan Arling & Cameron. “Maar dat hoeft ook niet”, zegt Richard Cameron. “Als ik een lied wil coveren van Frank Sinatra hoef ik ook geen contact op te nemen met de songschrijver van Sinatra.”

Cameron hoorde het nieuws van een vriend die werkt voor Rhino, het label waar Evan Dando bij heeft getekend. “Ik vind het een grote eer dat hij van alle nummers in de wereld juist een lied van ons heeft gekozen. Ze zullen het nummer wel leuk hebben gevonden.” Het origineel leunt zwaar op synthesizers en een vocoder. “Ik neem toch aan dat Dando voor zijn eigen sound gaat en er geen Kraftwerk-uitvoering van maakt.” Cameron heeft de cover nog niet gehoord: “Het album komt pas begin volgend jaar uit en zijn label is bang dat het gaat lekken.”

De zang van Dando’s cover wordt gedaan door model Kate Moss. Cameron vindt dat een prima keuze: “Ze is een goede vriendin van Dando en ze kan heel goed zingen. Ze heeft met Primal Scream een cover gedaan van Some Velvet Morning. Met haar spreekzang is ze ook geschikt voor Dirty Robot en je hoeft daarvoor geen wereldzangeres te zijn. Als je maar attitude hebt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12