De Staat in voorprogramma Britse tour dEUS De Staat in voorprogramma Britse tour dEUS

Zonder plaat of bekendheid al naar het buitenland

De Staat in voorprogramma Britse tour dEUS

Zonder plaat of bekendheid al naar het buitenland

De Staat vervult het voorprogramma tijdens de Britse tour van dEUS. Dublin, Manchester en Londen kunnen zich half oktober opmaken voor de Hollanders. Hoe een bandbutton de deur naar het buitenland kan openen.

Zonder plaat of bekendheid al naar het buitenland

Zo ben je Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12 en zo sta je driemaal in het voorprogramma van het grote dEUS. Niet eens tijdens shows in Nederland, het Nijmeegse De Staat gaat met de Vlamingen mee naar Groot-Brittannië.

Torre Florim, frontman van de band, is zelf ook verrast door het aanbod. “Het is geweldig, ik ben groot fan van dEUS en het is natuurlijk heel bijzonder als je gevraagd wordt om voor zo’n band te mogen openen.” Florim weet niet hoe dEUS bij de band terecht is gekomen. Wél sprak hij dEUS-zanger Tom Barman kort op Lowlands. “Hij stond ’s nachts te dansen in de Bravotent bij een of andere dj. Toen sprak ik hem aan en gaf hem een button van De Staat.” Florim moet er zelf ook om lachen. “Toen zei hij dat hij de bandnaam al goed vond en dat was het eigenlijk.”

De Staat is niet bang voor de shows, wél gaat er ditmaal zeker een geluidsman mee. “Dat hebben we toch wel nodig. Tot nog toe deden we het vaak zonder, maar dat klinkt toch niet okay met ons bandgeluid.” Florim, die het debuutalbum zelf schreef, inspeelde en produceerde, is blij dat hij nu twee keer per week optreedt. “Het is inderdaad wel raar om straks in het buitenland te spelen zonder dat de plaat uit is of men ons in Nederland kent. We zijn een echte live-band en laten dat nu onder andere met de Popronde op vele plekken zien.” Tevens zal De Staat aan het einde van 2008 een voorprogramma voor zZz  verzorgen.

De Staat tekende onlangs een contract bij Excelsior waar begin 2009 het debuutalbum verschijnt. Op dit moment zit Florim in de studio met Elle Bandita. “Maar dat mag nog niet naar buiten hoor!”, grapt Elle Bandita op de achtergrond.

De volgende dagen speelt De Staat in Groot-Brittannië:

13 oktober Tripod, Dublin
14 oktober Acedemy 3, Manchester
15 oktober Koko, Londen

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12