Vera krijgt alsnog noodzakelijke subsidie Vera krijgt alsnog noodzakelijke subsidie

Grootschalige lobby heeft succes

Vera krijgt alsnog noodzakelijke subsidie

Grootschalige lobby heeft succes

Het Groningse poppodium Vera krijgt alsnog de gewenste gemeentelijke steun. Met een omvangrijke lobby heeft de zaal het financiële plaatje weer rond gekregen. Maar de gemeente is zeker nog niet van Vera af.

Grootschalige lobby heeft succes

Het Groningse poppodium Vera krijgt de komende vier jaar toch de gewenste 120.000 euro subsidie per jaar. Met een omvangrijke lobby heeft de zaal de gemeente voor zich gewonnen. Officieel moet de gemeenteraad zich nog uitspreken over het voorstel, maar Vera verwacht geen stok meer in de spaken. De 5000 handtekeningen waren dus niet nodig? “Integendeel,” zegt Tjeerd van Dekken, hoofd van de Vereniging Vera. “Wij willen weten wat het draagvlak binnen de stad is. Dit is een erg fijn signaal van de politiek en de stad. Noem het morele zelfbevrediging.”

Het podium zou door verlies van gesubsidieerde banen 100.000 euro aan loonsubsidies verliezen. De toegekende steun van 70.000 euro zou dus voor een nettoverlies aan inkomsten zorgen. Met de herwaardering is het podium van dit scenario verlost. Toch gaat Vera niet achterover leunen. De ruim dertig ‘serieuze en stevige gesprekken’ met raadsleden moeten volgens Van Dekken een vervolg krijgen. “Het is tijd voor een inhoudelijke discussie over de toekomst van Groningen popstad.”

Vrijdagavond zal een eerste aanzet hiertoe worden gehouden met een debat in de Vera. Geen overbodige luxe want de Groningse politici zijn lang niet allemaal zo rock-’n-roll. “Er zijn zeker nog veel zieltjes te winnen. Een aantal heeft geen idee waar Vera mee bezig is. Met de gesprekken hebben we al veel opgehelderd, los gemasseerd en gesouffleerd. Men is voorlopig nog niet van ons af.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12