Sessie: Masterclass coveren met Adem Sessie: Masterclass coveren met Adem

Turkse Brit speelt nummers van dEUS, Low én zichzelf

, Bas van Duren

Sessie: Masterclass coveren met Adem

Turkse Brit speelt nummers van dEUS, Low én zichzelf

Bas van Duren ,

De Turks-Britse singer-songwriter Adem kan naast mooie liedjes schrijven, ook heel goed coveren. Op zijn laatste album Takes neemt hij het werk van onder andere Tortoise, The Breeders en Yo La Tengo onder handen. Voor de liftsessie had Adem een toepasselijke cover in gedachte.

Turkse Brit speelt nummers van dEUS, Low én zichzelf

Nog voor de Britse singer-songwriter Adem aan zijn liftsessie begint, doet hij een soundcheck in de Kleine Zaal van Paradiso. Een cover van Pump Up The Jam met gitaar tovert op de gezichten van de geluids- én lichtman een glimlach. Adem heeft weinig reden om te lachen, want zijn krakkemikkige sampler sputtert tegen. Het ding lijkt ook uit mekaar te vallen, maar gelukkig krijgt Adem het instrument met een paar rake klappen aan de praat.

De singer-songwriter heet in het echt Adem Ilhan en is half Turks zoals de naam doet vermoeden. Op zijn laatste album Takes speelt Adem covers van onder andere Tortoise, PJ Harvey, Aphex Twin en Pinback. Voor de liftsessie in Paradiso speelde hij covers van dEUS, Low en een lied van hemzelf.

Bekijk nu de gehele sessie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12