Hollandse Nieuwe Dio in voorprogramma N.E.R.D. Hollandse Nieuwe Dio in voorprogramma N.E.R.D.

“Groupies zijn psychochicks”

Hollandse Nieuwe Dio in voorprogramma N.E.R.D.

“Groupies zijn psychochicks”

De Hollandse Nieuwe van deze week is rapper Dio, bekend van zijn bijdrage voor de single Dom, Lomp en Famous van The Opposites. Zijn eerste eigen single Het Is Je Boy nam Dio samen met Voicst op.

“Groupies zijn psychochicks”

Dat rapper Dio een contract heeft mogen tekenen bij TopNotch, is niet vanzelfsprekend. Het had weinig gescheeld, of de rapper was in de problemen gekomen door spijbelen, ruzie met zijn moeder en boetes. Gelukkig waren er de jongens van The Opposites die de hulp van Dio inschakelden voor single Dom, Lomp en Famous. Nu mag de Amsterdammer Nederland solo proberen te veroveren met zijn debuutplaat Rock ’n Roll. Maar noem zijn muziek geen poppy hiphop; “Ik maak geen hits. Ik maak muziek die ik leuk vind om te maken.”

WIE IS DIO?
“Dio is een jonge opkomende rapper uit Amsterdam. Ik ben twintig jaar en ben een jaar of vier bezig. Mijn omslag was een half jaar geleden toen ik bij Kees de Koning van TopNotch mijn contract tekende. Dat kon officieel al veel eerder, maar ik was er nog niet klaar voor. Hij wel, maar ik ging er laks mee om, had nog niet alles op een rijtje. Ik, zestienjarige blije rapper, wist niet wie of wat TopNotch was. Ik zat nog in mijn puberteit, luisterde niet naar mijn moeder en ging niet naar school. Mijn moeder moest het contract tekenen, maar dat weigerde ze, zolang ik niet naar school ging. Ik mag me nu wel volwassen noemen.”

WAAR KOMT JE NAAM VANDAAN?
“Van mijn moeder, want mijn echte naam is Diorno.”

3VOOR12OORDEEL: DIO IS NIET DOM, NIET LOMP MAAR BINNENKORT WAARSCHIJNLIJK WEL FAMOUS. POPPY HIPHOP MET EEN ONTWAPENDE JEUGDIGHEID.

“Het is wat jullie ervan maken hè? Ik kan ook volwassen tracks maken, maar ik zou het geen poppy hiphop noemen. Ik maak geen hits. Ik maak muziek die ik leuk vind om te maken. Ik doe liever iets nieuws dan al die rappers die achter elkaar aanlopen.”

HIPHOP OF ROCK ‘N ROLL?
“Hiphop. Ik luister doordeweeks wel naar rock ’n roll, maar ik maak hiphop uit liefde voor dat genre. Dat mijn album Rock ’n Roll heet, is meer een verwijzing naar de lifestyle, niet het soort muziek. Schijt hebben en gewoon doen. Met groupies heb ik niets. Die vraag krijg ik vaker, maar ik zit liever tussen de fans. Groupies zijn van die psychochicks die backstages komen met Dio-shirts en rare dingen doen.“

BIG 2 OF WILLY?
“Jonge jonge jonge… Dan ga ik voor The Opposites. Het zijn mijn beste vrienden en oprichters van Dio. Die mannen hebben mij van scratch op pad geholpen. Zonder hen was het bijna mis gegaan; schoolsituatie, boetes en deurwaarders, ruzie met mijn moeder.”

RUIMTESCHIP OF TIJDMACHINE
“Woew! Tijdmachine. Dan ga ik vooruit in de tijd en dan heb ik zo een ruimteschip, easy.”

WAAR KUNNEN WE JE LIVE ZIEN EN WAAROM?
“Ik weet niet of ik het al kan zeggen, maar ik mag bij de volgende N.E.R.D. show het voorprogramma zijn. Dat is op 13 december in WATT. Echt gruwelijk. Ik ga, als ik de kans krijg, zeker mijn cd geven aan N.E.R.D. Voor mijn andere shows moeten mensen mijn website checken voor de agenda. En je moet mij zien omdat je nog nooit zoiets hebt gezien.”

Check hier het hele interview met Dio in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12