FunX mogelijk landelijk FunX mogelijk landelijk

“We zijn vaker blij gemaakt met een dode mus”

, Bas van Duren

FunX mogelijk landelijk

“We zijn vaker blij gemaakt met een dode mus”

Bas van Duren ,

Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat onderzoeken of radiostation FunX via de ether ook buiten de Randstad kan uitzenden. Plasterk vindt de zender prima passen bij het diversiteitsbeleid van het Nederlands mediabestel. Programmadirecteur Mezen Dannawi is hoopvol, maar waakt voor teveel enthousiasme: “Wij zijn vaker blij gemaakt met een dode mus.”

“We zijn vaker blij gemaakt met een dode mus”

Wat radiostation FunX al jarenlang wil, wordt binnenkort misschien werkelijkheid: via de ether uitzenden buiten de Randstad. Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat, in samenwerking met Economische Zaken, dat over de radiofrequenties gaat, onderzoek doen naar uitbreiding van FunX.

Programmadirecteur Mezen Dannawi zegt ‘hoopvol’ te zijn, maar waakt ook voor teveel enthousiasme: “Er is ons vaker iets beloofd maar uiteindelijk zijn we blij gemaakt met een dode mus. Dit dossier loopt al langer. We worden wel mooi geaaid en er wordt gezegd dat wij goed op weg zijn, maar er is nog nooit iets concreets van een uitbreiding gekomen.”

Als het onderzoek is afgerond, liggen er een aantal scenario’s klaar voor een eventuele uitbreiding. Wat die scenario’s zijn, durft Dannawi nog niet te zeggen. “Natuurlijk denken we al aan situaties als landelijke dekking, of uitzenden in steden als Arnhem, Tilburg of Groningen. Maar wij weten nog niet wat het voorstel wordt. Bovendien zijn we voor een groot deel afhankelijk van subsidies en momenteel is ons budget precies genoeg voor wat we nodig hebben.”

In de zes jaar dat FunX bestaat, heeft het radiostation ook onderzoek verricht naar de belangstelling buiten de Randstad. Volgens de programmadirecteur was dat geen zwaar onderzoek, maar kan de zender daarop wel baseren dat zij in de rest van Nederland aan interesse wint. “We hebben hier een succesformule in handen die al lang niet meer door jongeren als ‘allochtonenzender’ wordt bestempeld, maar gewoon ‘jongerenzender’. Het bestuur is er ook klaar voor, dus ik zie geen reden om niet uit te breiden”, zegt Dannawi.

Woordvoerder Edwin van Scherrenburg van Economische Zaken liet telefonisch weten dat het onderzoek binnenkort begint. Wanneer de resultaten klaar zijn, is niet bekend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12