Elle Bandita smeert nog altijd haar boterhammen niet zelf Elle Bandita smeert nog altijd haar boterhammen niet zelf

“Geld kan me aan mijn reet roesten, ik wil spelen en toffe dingen doen”

Elle Bandita smeert nog altijd haar boterhammen niet zelf

“Geld kan me aan mijn reet roesten, ik wil spelen en toffe dingen doen”

Elle Bandita heeft nieuws. “Heel veel, over veel leuke dingen.” In Dubbel Check gaat ze het rijtje af: over haar nieuwe band, PIAS en volwassenheid. “Alleen mijn muziek is volwassen geworden hoor, ik niet. Ik laat nog altijd iemand anders mijn boterhammen smeren.”

“Geld kan me aan mijn reet roesten, ik wil spelen en toffe dingen doen”

Ze zat in The Riplets, maar die band is pas geleden begraven. Een tijd lang speelde ze ook mee in Voicst, maar nu is het eindelijk tijd voor Elle Bandita. En er is nieuws. “Heel veel, over veel leuke dingen. Dus waar gaan we beginnen?” In Dubbel Check gaat de Rotterdamse het rijtje af: over haar nieuwe band, PIAS en volwassenheid.

1. Een nieuw label. “Ik heb getekend bij PIAS. Bij Tocado liep het contract af en ik wilde wel op zoek naar iets dat verder dan Rotterdam reikt. Het is wel leuk om te vertellen hoe ik bij PIAS kwam. Vorig jaar had ik in de Melkweg een dubbelinterview met Beth Ditto van The Gossip voor een of ander magazine. De VARA of Avro, of iets anders pietluttigs. Iemand van PIAS was toen aanwezig en het klikte heel erg. Later heb ik wat van mijn nieuwe nummers laten horen en toen was hij meteen verkocht. Ik weet niet hoe het bij andere labels zit, maar bij PIAS was het in ieder geval gelijk heel gezellig.”

2. Het contract. “Ik heb niet zo’n zakelijk inzicht, dus iemand regelt dit soort dingen voor me. Ik heb tegen hem gezegd wat ik wil: geld kan me aan me reet roesten. Ik wil een plaat uitbrengen en spelen en veel toffe dingen doen. Dat is gelukt, ik heb een leuk contract te pakken.”

3. De plaat. “Er zit meer diepgang in, ik ben meer liedjes gaan schrijven. Je hoort nog wel harde gitaren, drumcomputers en synthesizers, maar ik heb ook akoestische instrumenten gebruikt. Nou ja, niet echt akoestisch, maar bijvoorbeeld orgel. Laat ik het zo zeggen, het is volwassener. Ik zelf niet hoor, maar mijn muziek. Ik laat nog steeds iemand mijn brood voor me smeren.”

4. Een nieuwe Elle Bandita. “Mensen zeken over gimmick dit, gimmick dat. ‘Staat ze daar in haar half nakie, maar ze kan niets’. Ik wilde gewoon lol maken, kijken hoe ver ik kon gaan. Toch voelde ik me soms zo fucking onder gewaardeerd. Ik heb nergens spijt van me, het is toch super gaaf geweest. Ik heb ook geen spijt dat ik in die fucking Bad Candy heb gezeten. Je leert er een hoop van. Ik heb er leren gitaar spelen en ik heb er super veel agressiviteit aan over gehouden. Nu wil ik dat mensen me als muzikant gaan zien.”

5. De producers. “Met Reyn Ouwehand heb ik nummers opgenomen, en met Billinger & Marsman, twee nummers met Torre Florim van De Staat en eentje met About. En dan doen er nog veel mensen mee op de plaat, zoals Joppe van Voicst. Dat is toch juist leuk? Al die mensen heb ik de afgelopen jaren leren kennen op festivals en clubs.”

6. De band. “Ja, ik ga met een band spelen. Vincent Niks van Sanne en Ik op slaggitaar, Menno Bouma van Mono op bas, Micha van At No Bikini Beach op drums en Reinier die ook in Solaire zat doet toetsen en alle andere opvulling. Het zijn super toffe muzikanten, we zijn heel heftig aan het oefenen.”

7. Eerste optreden met band. “Dat is op Sinterklaasavond. In Duitsland. Dat is wel jammer want ik zou eigenlijk suprises doen, maar dat kan nu niet. Maar er komen nog een hoop suprises.”

Luister naar het gehele interview met Elle Bandita in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12