De Kift nu ook op de planken met Franz Ferdinand De Kift nu ook op de planken met Franz Ferdinand

Noord-Hollanders speelden al een deuntje met Calexico

De Kift nu ook op de planken met Franz Ferdinand

Noord-Hollanders speelden al een deuntje met Calexico

Dat De Kift opmerkelijke vrienden heeft, wisten we al. Het 27 november speelt De Kift als voorprogramma van Franz Ferdinand in het Rotterdamse WATT. “We zijn inderdaad niet de meest voor de hand liggende band om voor Franz Ferdinand te openen”, zegt Marco Heijne van De Kift. “Maar dat is het leuke aan Franz Ferdinand. Ze hebben ons zelf benaderd.”

Noord-Hollanders speelden al een deuntje met Calexico

Dat De Kift opmerkelijke vrienden heeft, wisten we al. Het Noord-Hollandse collectief startte vorige maand een bijzonder coversingles project ter ere van zijn twintigjarig bestaan. Bands als Calexico, Zita Swoon en Franz Ferdinand ruilden liedjes met De Kift. Maar dat die samenwerking verder gaat dan dat, is een nieuwe verrassing. 27 november speelt De Kift als voorprogramma van Franz Ferdinand in het Rotterdamse WATT. “We zijn inderdaad niet de meest voor de hand liggende band om voor Franz Ferdinand te openen”, zegt Marco Heijne van De Kift. “Maar dat is het leuke aan Franz Ferdinand. Ze hebben ons zelf benaderd.”

Of beide bands ook daadwerkelijk samen op het podium zullen staan, is nog maar de vraag. Dat gebeurde wel afgelopen maand bij Calexico in Paradiso. Toen speelden de bands samen Calexico’s cover van ‘Oo’ en De Kift’s project ‘Inspiratie’. “We hadden niet geoefend”, vertelt Heijne. “We zouden eigenlijk samen bij De Wereld Draait Door zitten die avond, maar dat ging op het laatste moment niet door omdat René Froger en zijn zoon voorrang kregen. De band moest sowieso om half negen al op in Paradiso, dus het was hoe dan ook lastig geworden. We hebben hen gezegd dat ze hun eigen liedje maar gewoon moesten spelen zoals het op de plaat staat, en hebben erbij geïmproviseerd.”

23 november speelt De Kift op uitnodiging van Stef Kamil Carlens op een festival in de Ancienne Belgique in Brussel. Een goede gelegenheid om Carlens te strikken voor een gastoptreden. De Kift’s cover van de Vlaamse band is vandaag afgerond. En dus zijn er nog ruim twee weken om te werken aan de Franz Ferdinand-hit. “We gaan nu beginnen aan Love & Destroy”, zegt Marco Heijne. “We hebben geen idee hoe ver zij met ons nummer zijn. Voorlopig gaan we er vanuit dat we gewoon als voorprogramma spelen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12