De 7EVEN (week 45): zZz, Ryan Adams en Women De 7EVEN (week 45): zZz, Ryan Adams en Women

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 45): zZz, Ryan Adams en Women

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

MADLIB THE BEAT KONDUCTA | WLIB AM KING OF THE WIGFLIP
Beats/Rapster/PIAS
Madlib trok onder andere Dilated Peoples, Poke en J-Rocc z'n studio binnen voor knotsgekke, rokerige hiphopsessies die zo propvol geslaagde ideeën zitten, dat het vele draaibeurten vergt voordat je alle gekte boven water hebt. Bij vlagen is het bovendien heerlijk old school.

SUSANNA | FLOWER OF EVIL
Mars/Rune Grammofon/Konkurrent
Susanna heeft een heel eigen stemgeluid, vol en melancholiek dat misschien nog het beste te vergelijken is met dat van Cat Power. De composities schitteren in hun eenvoud. Mooi, dat wel, maar niet licht verteerbaar.

LUCINDA WILLIAMS | LITTLE HONEY
Twang/Lost Highway/Universal
Soms is ze verliefd en gelukkig als een jong veulen in de wei en soms hangt ze kotsend van liefdesverdriet boven de wc-pot. Lucinda Williams maakt van haar hart geen moordkuil. Tussen de pieken en dalen in Williams persoonlijke leven en artistieke prestaties schuilen ook op deze nieuwe plaat weer enkele juweeltjes die van tijdloze schoonheid zijn.

RYAN ADAMS | CARDINOLOGY
Twang/Lost Highway/Universal
Het merendeel van de liedjes op Cardinology, de tiende alwaar van Ryan Adams, haalt amper de drie minuten, maar er valt genoeg te genieten. Het is een evenwichtige en sterke cd geworden. De tokkelgitaar aan het begin van openingstrack Born into a Light vormt de prelude voor veertig minuten herfstachtige country(rock) met fijne samenzang en jengelende pedalsteel.

CIAN NUGENT | CHILDHOOD, CHRISTIAN LIES & SLAUGHTER

Twang/AudioMER
Gitarist Cian Nugent hanteert een stijl die uitermate verhalend is en waarin de melodieën elkaar subtiel opvolgen. Het resultaat is nooit te druk of te overladen. Daarnaast integreert Nugent de stilte als element in zijn speelstijl, wat overpeinzend aandoet. Ondanks hun eenvoud hebben Nugents nummers een rijke textuur, die zich bij iedere luisterbeurt meer prijsgeeft.

WOMEN | WOMEN
JagJaguwar/Konkurrent
Women tapt uit hetzelfde vaatje als gelijkgestemden als Deerhunter, No Age en Times New Viking, maar bij Women ligt het tempo wel wat lager. Het is allemaal ietsje dromeriger en ietsje meer gedrogeerd. Alsof Liars of Sonic Youth de begeleidingsband van The Mamas & The Papas is geworden. De band biedt op Women schurende noise, gruizige gitaren, soundscapes en dromerige zanglijnen en vooral de manier waarop Women de op dit moment zo populaire stijlen combineert, is geweldig.

ZZZ | RUNNING WITH THE BEAST
Excelsior/V2
zZz is een beetje camp en een beetje gevaarlijk. Het drums en toetsenduo is op zijn best wanneer die twee kenmerken elkaar in evenwicht houden. Met Running With The Beast maakt de band geen slaafse kopie van debuutalbum Sound of zZz, maar haalt mede inspiratie uit het geluid van Joy Division en New Order. Door de toevoeging van het disco-element, door af en toe wat gas terug te nemen en door soms ouderwets te raggen als op Sound of zZz, heeft zZz het palet aardig weten te kleuren.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 14.00 en 15.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12