Commissie stemt voor Urban Podium Commissie stemt voor Urban Podium

Mogelijke fusie WATT en Waterfront

Commissie stemt voor Urban Podium

Mogelijke fusie WATT en Waterfront

De Rotterdamse commissieraad Jongeren, Onderwijs en Cultuur is voor de komst van het Urban Podium. WATT geeft aan te willen fuseren met Waterfront.

Mogelijke fusie WATT en Waterfront

Een meerderheid van de commissieraad Jongeren, Cultuur en Onderwijs (JOC) stemde gisteren in voor de komst van het Urban Podium. De coalitiepartijen (PvdA, CDA, VVD en Groen Links) ondersteunen het voorstel om 11 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de grootstedelijke jongerencultuur. Het podium, dat zich volgend jaar in de Maassilo op Rotterdam Zuid vestigt, maakt daar onderdeel vanuit.

Om andere podia er van te verzekeren dat van concurrentie geen sprake zal zijn, heeft wethouder Grafhoff zijn voorstel bijgeschaafd: besloten is om in de grote zaal van de Maassilo, die ruimte biedt aan 2000 man, geen popconcerten te programmeren.

Dick Pakkert van Stichting What's Live, verantwoordelijk voor programmering van WATT, liet gisteren na de stemming weten te willen fuseren met Waterfront. Pakkert tegen 3VOOR12: ""Het gaat mij er vooral om dat er een fatsoenlijk, onafhankelijk poppodium in Rotterdam komt. Dat is nu nog altijd niet het geval. WATT is een goed podium, zeker wel, maar de constructie is niet wenselijk. We zijn een gezonde stichting die moet samenwerken met een commerciele onderneming die de zaal exploiteert. Daar willen we vanaf, we willen los van de commercie. Waterfront is een onafhankelijke stichting, maar die heeft weer financiele problemen. Door te fuseren hopen we het beste van beiden samen te kunnen voegen. WATT zou de ideale plek zijn." Binnen een maand hoopt Pakkert te weten of de fusie doorgang kan krijgen.

In zijn strijd voor een onafhankelijk Rotterdams poppodium staat Pakkert dan ook niet negatief tegenover het Urban Podium. "Daar is zeker vraag naar en ze hebben een goede constructie, geld en ruimte. Het zou zelfs zonde zijn als niet alle zalen straks worden gebruikt. Ik heb dan ook gezegd tegen de gemeente: doe dan maar alles in de Maassilo, maak daar het grote poppodium van. Natuurlijk wil ik ook niet van WATT af, maar zeggen dat er straks geen popconcerten worden gegeven vind ik vreemd. Mag dan straks pop niet in de maassilo, maar N.E.R.D of Public Enemy wel? Ik weet het niet." 

Volgens de agenda zal donderdagmiddag de gemeenteraad zijn oordeel over het voorstel geven. Toch is nog niet helemaal zeker of er gestemd wordt. Een meerderheid van de commissie JOC noemt het advies nog niet rijp voor behandeling en stelt voor besluit hierover uit te stellen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12